Skoči na glavno vsebino

PESEM O ŠOLI V NARAVI

Vsi veseli in debeli

prišli smo v šolo v naravi.

Imeli smo polne kovčke,

kjer smo skrivali bonbončke.

Pudra nismo imeli vsi,

maskare pa manjkalo ni.

Vsak dan smučarske skupine zmešali so,

kar nam zelo na živce je šlo.

Gospo Natalijo zbil je star trol

in zato je imela močan glavobol.

(Zoja G, Neža, Liza, Klara, Lea, Tara)

 

4. DAN: 9. 1. 2020

Danes, 9. 1. 2020, so nas učitelji zbudili nekoliko prej, saj smo tako imeli malo več časa za urejanje. Zelo zaspane smo se le odvlekle na zajtrk. Po slednjem smo imeli nekaj časa za pripravo na smučišče.

Po srednje dolgi vožnji z avtobusom smo prišli na že s soncem obsijano smučišče. Malo smo se ogreli in pričeli smučat. Ker sem začetnica, sem vadila še bolj zagnano, da bi lahko odšla z malce boljšo skupino na novo odprto progo. Šlo mi je dovolj dobro, zato sem smela iti na progo imenovano Mašinžaga. Malce bolj strma in daljša je bila kot proge, ki sem jih do tedaj uspela prevoziti. Čas je minil res hitro. Kmalu smo že sedeli pri okusnem kosilu. Pol ure po kosilu pa smo že vsi bili pripravljeni na kratek pohod. Naredili smo krožno pot skozi bližnji gozd in vas. V slednji smo si ogledali s skrilavcem pokrito cerkev Kunigundo. Po pohodu smo odšli na večerjo. Kot neke vrste zaključek v domu smo imeli še disko. Pridružili so se nam tudi naši sostanovalci v domu.

Zdaj, v večernih urah, pišem zadnji dnevnik in v mislih sem že pri zasluženem spancu.

Zoja B.

 

3. DAN: 8. 1. 2020

Danes zjutraj so nas zbudili kar ob 7.15, kar je bilo za nas zelo zgodaj, saj smo že dva dneva imeli naporen tempo. Preoblekli smo se in odpravili na zajtrk. Nato smo se usedli na avtobus in se odpeljali na Roglo. Smučanje je bilo dolgo in zabavno. Po kosilu je sledilo ocenjevanje sob. Nekatere sobe so bile zelo lepe, druge pa bodo še postale. Popoldne smo nekateri imeli slovenščino, drugi pa orientacijo. Za tem je sledila težko pričakovana večerja. Nato smo imeli večerne aktivnosti. Nekateri smo se preskusili v cirkuških veščinah, kot so na primer diabolo, vražja palica, vrtenje plastičnih krožnikov in žongliranje. Najbolj od vsega pa nam je bilo všeč žongliranje. Medtem pa je druga igrala veliko različnih družabnih iger.

Po napornem dnevu bomo hitro skočili v postelje. 😊 😊

(Marcel in Miha K.)

 

2. DAN: 7. 1. 2020

Zjutraj nas je učiteljica zbudila zelo zgodaj. Bil sem še zaspan. Potem smo šli na zajtrk in nato smo šli smučat. Bilo mi je všeč. Smučali smo se po treh različnih progah. Najtežje je bilo smučat po Jasi, ker je na njej veliko hribčkov. Vsi smo počasi in previdno zvozili do dna. Naučil sem se veliko novega. Med smučanjem smo šli na žemljice ob čaju. Na koncu smo se peljali še s sedežnico. Po smučanju smo šli na kosilo, ki je bilo zelo dobro. Potem smo imeli slovenščino. Pri slovenščini smo se igrali različne igre, ki so bile povezane s snovjo pri slovenščini. Po večerji smo šli na nočni pohod. Bilo je zabavno in razburljivo, saj nismo skoraj nič videli.

(Val)

 

1. DAN: 6. 1. 2020

Bilo je lepo sončno jutro. Polni pričakovanj smo se odpravili zimskim dogodivščinam naproti. Malo po deveti uri smo se generacija razigranih osnovnošolcev odpravili na petdnevno smučarsko šolo v naravi. Po dolgi uri vožnje smo prispeli v dom, kjer bivamo. Po namestitvi smo odšli v jedilnico, kjer smo dobili topel obrok. Hitro smo nato skočili v smučarsko opremo in odhiteli proti smučišču. Tam smo po skupinah uživali na smučeh.

Nekateri izmed nas smo bili prvič na smučeh. Bala sem se, da bi se mi vsi smejali, če bi padla. Ko sem videla svoje sošolce, sem spoznala, da je tudi njim težko. Počutila sem se bolje. Učitelj nas je zelo hvalil, saj nam je šlo kot začetnikom zelo dobro. Na koncu me je z nekaj sošolkami izbral za naprednejšo ekipo. Torej je bil ta dan zame več kot uspešen. (Armanda)

Minile so tri ure in polni novih znanj smo se napotili proti domu. Tam smo bili seznanjeni še z ostalimi pravili ter s potekom tega zanimivega tedna. Sledila je večerja, kjer smo uživali v cmokih. Jutri pa nas čaka nov dan.

(Alena in Klara)

Dostopnost