2a

Razredničarka: Julija Kramer

Drsalni tečaj

Začetek jeseni smo obogatili z drsalnim tečajem. Cel teden smo se z avtobusom prevažali v Mestni park, kjer smo se na drsališču drsali. Naučili smo se osnove drsanja, drsali po eni nogi, mimo ovir, se naučili pravilnega padanja in vzvratnega drsanja. Zadnji dan smo se pošteno potrudili, saj smo učiteljem prikazali, kaj smo se naučili in prejeli medalje.

Učenci 2. a

Ustvarjamo za tradicionalni slovenski zajtrk

Tako kot vsako leto, je tudi letos potekal na naši šoli tradicionalni slovenski zajtrk. Da bi učence spomnili na to, smo se v 2. a odločili, da pripravimo plakat in čebelice ter jih razstavimo na šolskem hodniku. Tako se bo lahko vsak, ki bo šel mimo, spomnil, da se bliža tradicionalni slovenski zajtrk, ki je sestavljen iz domačega kruha, masla in medu ter mleka in jabolka. Ker je bila naša učiteljica odsotna, nam je pri ustvarjanju pomagala knjižničarka Urška Sotler. Izdelali smo čebelice iz tulcev ter narisali sliko za panjsko končnico. Vse skupaj je krasilo hodnik in zdaj lepša našo učilnico.
2. a


Elmerjev dan

Elmerjev dan smo popestrili s pogovorom o drugačnosti. Prebrali smo knjigo o bikcu Ferdinandu, ki je bil malo drugačen kot ostali biki. Bil nam je tako všeč, da smo izdelali knjižna kazala.

Učenci 2. a razreda

Planinski pohod

Lep, hladen vendar sončen dan smo drugošolci izkoristili za 1. športni dan. Odpravili smo se na planinski pohod v Mestni gozd. Naš cilj je bil Anski vrh, kjer smo se okrepčali in igrali. Utrujeni, a zadovoljni smo se vrnili v šolo.

1. šolski dan

Počitnice so hitro minile in ponovno smo sedli v šolske klopi. Tokrat v veliki šoli. 1. šolski dan je bil primeren za to, da se pozdravimo in spoznamo novo učiteljico. Prebrali smo pravljico o drugačni pikapolonici in ugotovili, da smo vsi drugačni a vseeno srečni. Vsak je izdelal svojo, drugačno pikapolonico, ki ga bo spremljala in mu delila srečo celo šolsko leto.