2a

Razredničarka: Julija Kramer

Drsalni tečaj

Začetek jeseni smo obogatili z drsalnim tečajem. Cel teden smo se z avtobusom prevažali v Mestni park, kjer smo se na drsališču drsali. Naučili smo se osnove drsanja, drsali po eni nogi, mimo ovir, se naučili pravilnega padanja in vzvratnega drsanja. Zadnji dan smo se pošteno potrudili, saj smo učiteljem prikazali, kaj smo se naučili in prejeli medalje.

Učenci 2. a

 

Elmerjev dan

Elmerjev dan smo popestrili s pogovorom o drugačnosti. Prebrali smo knjigo o bikcu Ferdinandu, ki je bil malo drugačen kot ostali biki. Bil nam je tako všeč, da smo izdelali knjižna kazala.

Učenci 2. a razreda

 

Planinski pohod

Lep, hladen vendar sončen dan smo drugošolci izkoristili za 1. športni dan. Odpravili smo se na planinski pohod v Mestni gozd. Naš cilj je bil Anski vrh, kjer smo se okrepčali in igrali. Utrujeni, a zadovoljni smo se vrnili v šolo.

 

1. šolski dan

Počitnice so hitro minile in ponovno smo sedli v šolske klopi. Tokrat v veliki šoli. 1. šolski dan je bil primeren za to, da se pozdravimo in spoznamo novo učiteljico. Prebrali smo pravljico o drugačni pikapolonici in ugotovili, da smo vsi drugačni a vseeno srečni. Vsak je izdelal svojo, drugačno pikapolonico, ki ga bo spremljala in mu delila srečo celo šolsko leto.