3a

Razredničarka: Julija Kramer

NACIONALNA IZMENJAVA KNJIŽNIH KAZAL V 3. A

Tudi v tem šolskem letu smo se na šoli odločili, da se bomo udeležili nacionalne izmenjave knjižnih kazalk. V mesecu oktobru smo izvedeli, da je naša partnerska šola z Jesenic. Ko so se učenci v mesecu januarju vrnili v šole, smo se s tretješolci in njihovimi učiteljicami odločili, da je čas, da se lotimo dela. 3. a je bil pri izdelavi knjižnih kazalk mavrično obarvan. Ker so se pri likovni umetnosti pogovarjali o mavričnih barvah in jih tudi ustvarjali, so tudi knjižna kazala mavrična. Po prebiranju zgodbe Zvezdni princ pobarva svet so nastala kazala, ki upodabljajo mavrico in oblak. Kar nekaj dela je bilo potrebnega, da so kazala nastala, a prav gotovo se strinjate, da so prav vsa čudovita. Zadnjo stran krasi misel o branju: Branje je mavrično potovanje. Upam, da bodo kazala učencem z Jesenic všeč.
Knjižničarka Urška Sotler

ČAROVNIŠKI DAN

V okviru našega projekta Knjiga meseca smo imeli prav posebno nalogo. Obiskali smo knjižnico in si izposodili čarovniške knjige. Cel mesec smo v šoli poslušali različne pravljice in dogodivščine čarovnic, ki so lahko v knjigah prave nadloge ali pa pogumne in dobrosrčne gospe. Danes smo imeli pravi čarovniški dan. Pripovedovali smo si knjige, ki smo jih prebrali. Ustvarjali smo plakate, kuhali čarovniške zvarke, si izmišljali čarovniške uroke, naredili čarovniški pravilnik, plesali, igrali čarovniške športne igre in uporabljali čarovniške pripomočke.

 

NARAVOSLOVNI DAN – GOZD

Gozd, ki je odet v pisane jesenske barve, je najlepši. Tretješolci smo se za eno dopoldne iz učilnic preselili v gozd in raziskovali. Opazovali smo različna drevesa in njihove plodove, iz njih sestavljali račune, različne skulpture, raziskovali gozdna tla in iskali gozdne prebivalce. Kljub temu, da smo bili zelo tiho, smo slišali in opazili le kakšno ptičko in žuželke, ostale živali so se skrile v varna zavetja.

1. ŠPORTNI DAN- POHOD

Lep in sončen dan smo tretješolci izkoristili za 1. športni dan. Odpravili smo se na planinski pohod v Mestni gozd. Naš cilj je bil Anski vrh, kjer smo se okrepčali in igrali. Utrujeni, a zadovoljni smo se vrnili v šolo.

2a

OBISK DEDKA MRAZA

V petek se je v našem razredu zgodil prav poseben obisk. Obiskal nas je dobri stari Dedek Mraz in pričaral poseben trenutek. S svojo toplino in igrivostjo je razveselil vse nas in nam prinesel majhna darila. Mnoge želje so bile izražene in sploh ne dvomimo, da ne bodo uresničene.

 

NAŠ BAZAR

V petek, 6. 12. 2019, smo imeli na šoli božično-novoletni bazar. Nanj smo se pripravljali tudi v 2. a razredu. Večinoma so naše ‘umetnine’ nastajale pri likovni umetnosti v mesecu novembru. Izdelali smo voščilnice ter posodice medvedke in jih napolnili z medenjaki, ki smo jih spekli v gospodinjski učilnici. Izkazali so se tudi starši, saj se je naša stojnica kar šibila pod raznovrstnimi doma pečenimi dobrotami.

 

GREMO Z VLAKOM!

V petek smo imeli naravoslovni dan. Ker se pri spoznavanju okolja učimo o prometu, smo bili tokrat tudi mi udeleženci prometa.  Z vlakom smo se odpeljali v Šentjur, kjer smo si ogledali muzej južne železnice. Ogledali smo si tudi železniško postajo v Celju in spoznali nekaj zanimivosti o prometu, ki se je odvijal nekoč. Za nekaj učencev je bila vožnja z vlakom res pravo doživetje, saj so se z njim peljali prvič. Kaj vse smo doživeli pa si oglejte v galeriji.

Učenci 2. a

MEDVEDJI DAN

V torek smo imeli medvedji dan. Dopoldan so z nami preživeli naši medvedki. Skupaj smo se učili, brali, malicali in se tudi igrali. Prebrali smo pravljico Piki Jakob in se naučili pesmico Moj prijatelj Piki Jakob. Kljub temu, da je bila ta dan v razredu res prava gneča, smo preživeli zares lep dan!

2. a razred

 

NA DRSALNEM TEČAJU

Ni se še končalo poletje pa je drsalni tečaj že za nami. Cel teden smo hodili na drsališče v Mestni park, kjer smo ponovili osnove drsanja, se naučili limonce, drsati po eni nogi in vzvratno. Zadnji dan smo se še pošteno potrudili, saj so nas prišli gledati starši. Zaslužili smo si bučen aplavz!

 

1. ŠOLSKI DAN

Počitnice so hitro minile in ponovno smo sedli v šolske klopi. Tokrat v veliki šoli. 1. šolski dan je bil primeren za to, da se pozdravimo in spoznamo novo učiteljico. Prebrali smo pravljico o drugačni pikapolonici in ugotovili, da smo vsi drugačni a vseeno srečni. Vsak je izdelal svojo, drugačno pikapolonico, ki ga bo spremljala in mu delila srečo celo šolsko leto.