Razredničarka: Ema Kuhar

OB MATERINSKEM DNEVU

NACIONALNA IZMENJAVA KNJIŽNIH KAZALK

Trije nenavadni navihanci z Marsa noč za nočjo obiskujejo malega Drejčka. Spoprijateljijo se z njim in ta jim mora razlagati najrazličnejše zemeljske stvari, ob katerih so vedno bolj začudeni, saj ne vedo, kaj so topovi, puške, vojna in prelivanje krvi. Z marsovčki obišče nenavadni planet Mars in spozna, da so tam odnosi med ljudmi pravičnejši in lepši … Knjiga Drejček in trije marsovčki pisatelja Vida Pečjaka je eno njegovih najbolj priljubljenih del za otroke, ki je izšlo že davnega leta 1961, a je še vedno priljubljeno med učenci. Tudi letos ga četrtošolci prebirajo za prvo domače branje. Odlomek so prebrali v učilnici, še enega v knjižnici, nato pa so se odločili, da za nacionalno izmenjavo knjižnih kazalk v knjižnici izdelajo vesoljsko plovilo z marsovčkom na čelu. Kako jim je uspelo, preverite na spodnjih fotografijah.
Knjižničarka Urška Sotler

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK – OGLEJTE SI UTRINKE!

IZDELKI IZ SLANEGA TESTA

TEHNIŠKI DAN NA DALJAVO

Razredničarka: Simona Zupančič

GRADOVI, 12. 6. 2020

Pogovarjali smo se o kraljih in kraljicah, grofih in groficah, princih in princesah in zanje izdelali gradove. V njih zdaj živijo, vladajo, se borijo in plešejo na dvornih plesih.

 

KOSOVIRJA NA LETEČI ŽLICI, 11. 3. 2020

Zadnji mesec smo brali Kosovirja na leteči žlici. Joj, kako sta brzela po Kosoviriji in se zabavala. Ker sta nam bila všeč, smo ju izdelali, zgodbo pa pripovedovali drug drugemu.

 

GLEDALIŠČE, 9. 3. 2020

Danes smo obiskali SLG Celje. Bilo je zanimivo. Videli smo garderobe, prostore kjer so kostumi, prostor v katerem igralci čakajo, oder, dvorano … Gledališče je čaroben svet.

 

PLAVALNI TEČAJ, 3.–7. 3. 2020

Takoj po počitnicah smo zaplavali. Nekateri so iz snega skočili naravnost v vodo. Radi smo hodili na bazen. Vračali smo se utrujeni a zadovoljni.

 

ŠPORTNI DAN OB SAVINJI, 21. 2. 2020

Čakali smo na sneg, pa ga nismo dočakali. Šli smo ga iskat k visečemu mostu čez Savinjo. Ali smo ga našli?

 

PROSTI ČAS, 5. 2. 2020

Danes je bila huda akcija. Iz palčk smo naredili stolp, pa hišo… Nekateri pa so se zabavali po svoje.

 

ZVONČKI, 12. 12. 2019

Prihajajo prazniki: jelke, okraski, darila … in zvončki. Mi smo jih naredili samostojno, po načrtu.

 

SADJE, 6. 11. 2019

Kadar hočeš izvedeti kaj o tržnici, je najbolje, da se obrneš na Tarikovo mamico.

 

ŠPORTNI DAN NA GRIČKU, 18. 10. 2019

Jesenski športni dan je bil super: lep dan, super družba in igrišče.

 

JESENSKI KLOBUČKI, september 2019

Kadar te sredi gozda dobi dež, hitro naberi 100 kostanjevih listov. Iz žepa vzemi zobotrebce in si hitro naredi klobuček. Takole smo vadili mi.

 

NA LOVSKI KOČI, 19. 9. 2019

“Gremo na pohod!”, je vzkliknila učiteljica. In smo šli. Ko je bilo strmo, smo hodili bolj počasi, navzdol pa smo tekli. Preizkusili smo našo kondicijo.