Razredničarka: Andreja Cvelfer

 

Razredničarka: Ema Kuhar

POMLAD JE TU!: NAŠ VELIKONOČNI TD

 

TAJIN PLES Z OČETOM – VIDEOPOSNETEK

 

NISMO POZABILI NA CVETNO NEDELJO … OGLEJTE SI NAŠE BUTARCE!

 

OB MATERINSKEM DNEVU SMO SVOJIM MAMICAM SPESNILI NEKAJ MISLI IN ZVEZALI ŠOPKE …

 

ZIMSKI ŠD NA ROGLI – PREBERITE SI O NAŠIH VTISIH!

 

TEKMOVANJE MED ŠTIRIMI OGNJI

V ponedeljek, 13. 1. 2020, se je v dvorani Golovec odvijal prvi del tekmovanja v igri Med štirimi ognji.

Tekmovanja so se udeležili naslednji učenci iz 4.a: Beni, Lan, Nik, Jakob, Filip Gobec, Filip Markotič, Luka Gračner, Luka Gruber, Marina, Kiara, Neža, Damas, Šejla, Zara Lukman.

Iz 4.b pa naslednji učenci: Dane, Jurij, Lovro, Roman, Mark, Lara, Taja, Lna, Lara Julija, Kaja in Tiana.

Naše učenke so nesrečno izgubile obe tekmi in se niso uvrstile v finale medobčinskega prvenstva. Dečki so igrali boljše. Premagali so učence I. in II. OŠ in se uvrstili v finale, ki je bilo 15. 1. 2020. V finalu so premagali učence OŠ Frana Roša. Za prvo mesto so se pomerili z učenci I. OŠ in žal izgubili. Osvojili so pokal za drugo mesto. Zato odlično igro jim iskreno čestitamo.NAŠE PESNIŠKO USTVARJANJE: USPAVANKE

DOBRODELNI BAZAR V 4. B RAZREDU

V letošnjem novembru in v začetku decembra smo bili v 4. b zelo pridni in ustvarjalni. Na TD in med urami LUM smo izdelali nekaj lepih izdelkov za dobrodelni božično novoletni bazar.

V petek, 6. 12. je končno prišel čas, ko smo jih lahko razstavili na razredni stojnici. Nekateri pridni starši so prispevali še domače piškote in suho sadje in naša stojnica je zasijala od lepih izdelkov in slastnih dobrot. Stojnico je obiskalo veliko staršev in pokupili so vse naše izdelke.

Ponosni smo, da znamo biti dobrodelni in kot 4. b prispevamo nekaj sredstev za šolski sklad.

Učenci 4. b z razredničarko Emo Kuhar

 

DAN ODPRTIH VRAT NA OŠ GLAZIJA

V petek, 22. 11. 2019, se nas je 10 četrtošolcev in petošolcev z ga. Kuhar in ga. Cvelfer odpravilo na OŠ GLAZIJA, kjer so imeli dan odprtih vrat. Iz 4. B sem bil jaz, Lina Pečnik in Dane Buhanec.

Povabili so nas v jedilnico, kjer je bilo zbranih veliko učencev iz vseh celjskih šol. Najprej nas je pozdravila gospa ravnateljica, potem pa nas je naša spremljevalka  pospremila na ogled različnih dejavnosti in prostorov. Ogledali smo si bazen, različne učilnice, prostore za terapije, sobe, kjer nekateri čez teden prespijo. Izvedeli smo, da so na tej šoli različni učenci z različnimi težavami in motnjami. Vsak potrebuje drugačen pristop in pomoč, različne pripomočke in terapevte, ki jim vedno pomagajo.

Pri njih pouk poteka drugače. Nekateri so risali, sestavljali, se pogovarjali, plesali, delali razgibalne vaje v bazenu, kuhali, ustvarjali… . Bili so nas veseli, a tudi sramežljivi.

Tudi mi smo sodelovali na treh delavnicah. Najprej smo iz barvnih vrvic izdelovali zapestnice, a meni ni najbolj uspela. Potem smo odšli v učilnico 2. razreda, kjer smo z učenci plesali in peli. Zelo sem se zabaval. Na koncu smo šli v gospodinjsko učilnico.  Krasili smo že pripravljeno pecivo in sadje. Naredil sem ježa iz sadja, povaljal čokoladne kroglice v kakav in kokos ter biskvitno pecivo okrasil s čokoladnimi mrvicami. Na koncu smo se vsi posladkali.

OŠ Glazija smo zapustili z mislijo, da moramo biti hvaležni za vse, kar zmoremo in imamo.

ERAZEM ALIČ, 4. B

 

MISLI O ŠN V DOMU AJDA (11. do 13. 9. 2019)

Ko smo prišli v dom Ajda, so nas najprej razdelili po sobah. Tam smo razpakirali prtljago in takoj z biologinjo Jasmino in našimi učitelji pohiteli na prvo dejavnost. Odpravili smo se v bližnji gozd, kjer smo si ogledali mejne kamne , ki označujejo mejo med Slovenijo in Avstrijo. Vsi smo na hitro »skočili« čez mejo in se prav tako hitro vrnili nazaj v Slovenijo.
Naslednji dan smo najprej uredili sobe za ocenjevanje, potem je sledil zajtrk. Po zajtrku smo odšli do reke Drave in tam čolnarili. Po vrnitvi nazaj v dom smo v gozdu nastavljali manjše pasti za male živalice in streljali z lokom. Zvečer je sledil težko pričakovani ples. Ker smo bili zelo glasni, smo skoraj izgubili glasove.
Zadnji dan smo po zajtrku zopet pakirali za odhod domov in pospravljali sobe. Sledilo je plezanje po plezalni steni in ogled živalic, ki so se ujele v naše pasti. Seveda smo jih po ogledu spustili nazaj v naravo. Sledila je podelitev priznanj za najbolj urejeno sobo (zmagale so deklice 4. a), kosilo in odhod nazaj v Celje.
ANA MARINŠEK

Všeč mi je bilo, ko smo odšli peš do reke Drave. Tam smo si sami spekli hrenovke in si naredili malico. Po malici smo igrali odbojko in nogomet. Razdelili so nas v štiri skupine in smo se šli vozit s čolni.
Pojedli smo kosilo in šli nazaj do doma Ajda.
MARK VEBER

Všeč mi je bilo plezanje po plezalni steni, lokostrelstvo in večerni ples.
NEJA HALKIĆ

Ko smo postavljali pasti v gozdu, smo se imeli imenitno. Naslednji dan smo ujeli veliko malih živalic.
Tudi na čolnu je bilo zelo lepo. Najprej smo veslali proti toku, nazaj pa smo peljali s tokom. Lepo smo se imeli.
NEJC BEVC RIBARIČ

Zelo mi je bilo všeč plezanje na plezalno steno. Prvič sem imela strah, drugič in tretjič pa je bilo že bolje..
Všeč mi je bilo tudi lokostrelstvo. Ni težko streljati z lokom. Prvič sem zadela skoraj v sredino tarče, drugič in tretjič pa v bližino sredine.
LINA PEČNIK

V ŠN mi je bilo všeč, da smo plezali po plezalni steni in ko smo nastavili v gozdu manjše pasti za živalice. Potem smo jih naslednji dan opazovali. Všeč so mi bile tudi večerne dejavnosti.
ALEKSEJ GORŠEK

Najbolj zabavno mi je bilo plezanje po plezalni steni, ker že nekaj znam.
TAJA SENICA

Všeč mi je bilo, ko smo odšli v gozd in nastavili manjše pasti za živalice, plezanje po plezalni steni in igre s frizbijem. Zabavno je bilo tudi lokostrelstvo.
MINEA VAUPOTIČ

V ŠN mi je bilo zelo všeč lokostrelstvo, plezanje po plezalni steni, čolnarjenje po reki Dravi in nastavljanje manjših pasti za živalice v gozdu.
LIAM BEVC

Najbolj sem se zabaval na čolnu in s tem pridobil veliko novih izkušenj. Bil sem že na čolnu, nisem pa še veslal.
ERAZEM ALIĆ

Ko smo bili v ŠN, mi je bil najbolj všeč ples. Tam smo peli, prosto in organizirano plesali in se zelo zabavali. ŠN je zakon.
TARAS BOJČEVSKI

Zelo mi je bilo všeč, ko smo se vozili s čolni po Dravi, četrtkov večerni ples in plezanje po plezalni steni.
LARA JULIJA PAPOTNIK

Najbolj mi je bila všeč vožnja s čolni, ples in lokostrelstvo.
IVAN MARTINOVIĆ

Všeč mi je bilo, ko smo ob Dravi pekli hrenovke in se vozili s čolni. Uživala sem ob streljanju z lokom, najbolj pa zadnji večer, ko smo plesali.
KAJA ŽAFRAN

Ko smo bili v domu Ajda, so mi bile všeč športne aktivnosti, kot so plezanje, odbojka, košarka, lokostrelstvo in igra s frizbiji. Zelo sem uživala v vožnji s čolnom.
TISA KNEHTL

Zanimivo mi je bilo lokostrelstvo, plezanje in odbojka. Užival sem v vožnji s čolnom.
JURIJ BUHANEC

Najbolj mi je bilo všeč plezanje.. Všeč so mi bili tudi pohodi, ker sem izvedel veliko novega o naravi, ter se seznanil z bitji v gozdu. Užival sem tudi v čolnarjenju. Naučil sem se veliko novega.
DANE BUHANEC

Všeč mi je bilo plezanje, nastavljanje pasti v gozdu, odbojka, košarka in igra s frizbijem.
TIANA PREBREZA

Užival sem, ko smo v gozdu preučevali živalice in drevesa, v vožnji s čolni, streljanju z lokom in ko smo igrali odbojko.
LOVRO ŠTER

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo streljali z lokom, nastavljali v gozdu pasti, igrali odbojko in košarko. Všeč mi je tudi bila vožnja s čolnom in ko sva z Markom igrala namizni tenis.
ROMAN KOLKA

Všeč mi je bilo, ko smo pekli na ognju hrenovke in ko smo se s čolnom peljali po reki Dravi. Lepo mi je bilo, ko smo se deklice igrale v sobi.
LARA OŠLJAK

Najbolj mi je bilo všeč raziskovanje gozda, plezalna stena in čolnarjenje po reki Dravi.
AJAN SELMANI

V ŠN sem se naučila veliko novega. Plesali smo, veslali v čolnih, izdelovali smo pasti za manjše živali in še marsikaj. Praktično je, če se lahko zabavaš in učiš hkrati.
LINA PEČENKO

Všeč mi je bilo, ko smo se peljali s čolni. Užival sem v plesu, na plezalni steni in pri lokostrelstvu.
TOM ŠUSTER