USPEHI UČENCEV V ŠOLSKEM LETU 2021/22

 

TEKMOVANJE IZ BIOLOGIJE ZA PROTEUSOVO PRIZNANJE

V sredo, 20. 10. 2021, je na šoli potekalo tekmovanje iz znanja biologije za Proteusovo priznanje.
Tekmovanja se je udeležilo 13 tekmovalcev iz 8. in 9. razreda.

Učenke LANA RODIČ 9. c, LIZA ZORKO 9. b in MARUŠA BEVC RIBARIČ 8. b so prejemnice bronastega Proteusovega priznanja.

Vsem prejemnikom priznanj iskreno čestitamo!

 

USPEHI UČENCEV V ŠOLSKEM LETU 2020/21

NIKA PERIČ USPEŠNO VIHTELA LOPAR NA DRŽAVNEM TENIŠKEM PRVENSTVU

Osmošolka Nika Perić je perspektivna tenisačica, ki se je na nedavnem državnem prvenstvu v kategoriji U16 odlično odrezala. Prebila se je vse do polfinala, v uvodnem kolu glavnega turnirja pa je ugnala tudi prvo nosilko turnirja. Več si lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

Rezultati tekmovanja v znanju o sladkorni bolezni
 
V soboto, 21. novembra, je potekalo državno tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni. Tekmovanje je zaradi epidemije potekalo v obliki spletnega kviza. Tekmovalo je 531 tekmovalcev iz 259 šol. Med njimi je bila tudi Neža Pogelšek, učenka 8.b razreda, ki je osvojila srebrno priznanje. Neži čestitamo za njen uspeh.

Tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni – rezultati

V petek, 16. 10., je na šoli potekalo tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni. Udeležilo se ga ja 31 učencev. Bronasto priznanje dobijo tekmovalci, ki so na šolskem tekmovanju dosegli vsaj 31 točk (Pogelšek Neža, Kregar Zara, Salobir Omerzu Anastazija, Pogelšek Ajda in Vengust Tim). Državnega tekmovanja se bo udeležila Neža Pogelšek. 
Vsem tekmovalcem čestitamo za osvojene točke in izkazano znanje, hkrati pa držimo pesti in želimo veliko uspeha Neži.
Mentorica tekmovanja
Špela Lipuš

 

USPEHI UČENCEV V ŠOLSKEM LETU 2019/20


NATEČAJ V PISANJU HAIKUJEV

Inštitut ISA je v sredini junija razpisal natečaj v pisanju haikujev na temo, kaj smo se naučili v času koronavirusa. Natečaja sta se s svojima haikujema udeležili 2 naši učenki iz 7. b pod mentorstvom učiteljice Anamarije Lah Šuster. Na izziv se je odzvalo veliko otrok, mladih in tudi odraslih, ki so ustvarili čudovite haikuje, ki si jih lahko preberete tu: http://isainstitut.si/isa/9-tedenski-izziv-krepimo-osebno-proznost/ (kliknite na miselno ravnovesje, galerija haikujev).

Z veseljem pa sporočamo, da je haiku naše učenke Klare med 5 nagrajenimi. Klara bo prejela didaktično igro Slovenija. Njen haiku si lahko preberete spodaj:

Stoj! Vzemi si čas

za soljudi ter zase

in uživaj zdaj.

(Klara Roudi, 7. b)

Klara, čestitamo!

 

ZOJA JAGER IN ALENA MARČIČ ZLATI NA DRŽAVNEM PLESNEM TEKMOVANJU “OPUS 1” – PREBERITE!


REZULTATI TEKMOVANJA IZ VESELE ŠOLE – DOKUMENT

 

BODI PISATELJ: IVI MARINŠEK NAGRADA ZA NAJBOLJŠE LITERARNO DELO MED UČENCI DRUGE TRIADE

 

Tudi letošnje šolsko leto so se naši mladi ustvarjalci udeležili literarnega natečaja Bodi pisatelj, ki ga organizira Pionirski dom v Ljubljani. Izmed naših učencev je Iva Marinšek (6. b) za svoje delo Prelomnica prejela nagrado za najboljše delo literarno delo med učenci druge triade. Komisija je v obrazložitvi zapisala:

Avtorica se doživeto poistoveti z osebnostjo svojega izbranega lika: dekleta, ki jo od vsega najbolj definira to, da je debela. Prepričana je, da ves svet vidi na njej le njen »špeh«, njene grde obline. Za svoje stanje krivi mamo, ker da jo ta sili piti in jesti kalorične stvari. Nevoščljiva je svoji sestri in drugim dekletom z vitko postavo, še zlasti, če so baletke. Ob njih se počuti slabo in ji gre na bruhanje. Te svoje občutke trpljenja lahko preglasi le tako, da si reže lastno telo. Vendar debelost nikakor ni edini problem, ki jo muči, čeprav na glas govori le o njem. Tu je namreč še čustvo istospolne ljubezni, ki ga uvede v zgodbo nenadno in silovito šele tik pred koncem. Morda bralca prav zaradi tega prijema povsem preseneti in začara. Avtorica čustev ne opisuje, temveč jih živi. Šokantno zrelo delo za tako mlado pisateljico!

Njeno delo in pa dela ostalih naših učencev, ki so se prav tako udeležili natečaja, si lahko preberete v rubriki Šoloris.

Ivi in pa ostalim sodelujočim učencem iskreno čestitamo!

Mentorica: Anamarija Lah Šuster

 

LANA NA DRŽAVNEM PRVENSTVU V ŠAHU

V nedeljo, 12. januarja, je v Kozjem potekalo šolsko državno prvenstvo v šahu. Tekmovalci so se pomerili v skupinah do 12 in 15 let. S tretjim mestom na področnem tekmovanju si je udeležbo priborila tudi naša učenka Lana Švrljuga. Nastopila je v skupini deklic do 12 let in se tako pomerila tudi s starejšimi tekmovalkami. Po slabšem začetku se je zbrala in si na koncu priborila 4 zmage od 9 iger, kar je bilo dovolj za 30. mesto. Za uspešen nastop ji iskreno čestitamo.

Mentorica Ksenija Novak

 

Tekmovanje za Cankarjevo priznanje iz znanja slovenščine

V torek, 12. 11. 2019 je potekalo šolsko tekmovanje iz znanja slovenščine, ki se ga je udeležilo 60 tekmovalcev od 4. do 9. razreda.

Bronasto Cankarjevo priznanje prejmejo:

  1. razred: Ana Marinšek, Lina Pečenko, Mark Veber, Kaja Žafran, Taras Bojčevski (vsi 4. a), Luka Gračnar, Šejla Mehinagić (4. b)
  2. razred: Žiga Polajžer in Anuk Rajh (5. a), Ajda Pogelšek (5. b)
  3. razred: Jedrt Birsa, Jakob Mervič, Lukas Veber (vsi 6. a), Iva Marinšek (6. b)
  4. razred: Tara Ema Žnidar, Mija Jenček (7. a), Liza Zorko, Maša Lovrek (7. b)
  5. razred: Julija Krajnc in Anastazija Salobir Omerzu (8. a)
  6. razred: Sara Zorko (9. a) in Lina Lukman (9. b)

Območnega tekmovanja, ki bo 9. 1. 2020, se bosta udeležili Julija Kranjc in Sara Zorko.

Vsem prejemnikom priznanj iskreno čestitamo!


VESELA NOVICA ZA KONEC ŠOLSKEGA LETA 2018/19 – NAŠ
ZLATI MARTIN

Potem, ko je naš devetošolec Martin Steblovnik osvojil 2. mesto na državnem tekmovanju iz geografije, se je uvrstil na Evropsko geografsko tekmovanje Južne in Srednje Evrope. To je potekalo v Beogradu od 22. do 28. junija 2019.

V Beogradu se je uvrstil na absolutno 5. do 6. mesto, ki si ga je delil s še enim Slovencem. To je zadoščalo za zlato priznanje in medaljo. Iskrene čestitke!

Mentor: Tomo Golob

OGLEJTE SI GALERIJO SLIK S TEKMOVANJA!

 

KAJ VEŠ O PROMETU – REZULTATI TEKMOVANJA

V torek, 21. 5. 2019, je na OŠ Ljubečna potekalo občinsko tekmovanje Kaj veš o prometu. Tekmovanja so se udeležili Filip Utranker, Vito Cvitan in Jurij Svečak.
Vito Cvitan je dosegel šesto mesto, Jurij Svečak sedmo, Filip Utranker pa je postal občinski prvak.
Uvrstil se je na državno tekmovanje, ki je bilo v soboto 25. 5. 2019. Dosegel je 15. mesto. Za odličen rezultat mu iskreno čestitamo.

Mentorica: Nadja Robnik

 

MARTIN STEBLOVNIK ZLAT NA  DRŽAVNEM TEKMOVANJU IZ GEOGRAFIJE

V petek, 12. aprila 2019, je potekalo v Podčetrtku državno tekmovanje iz znanja geografije. Našo šolo je odlično zastopal učenec Martin Steblovnik, ki je zasedel 2. mesto v Sloveniji in zlato priznanje. Ta rezultat mu zagotavlja sodelovanje tudi na geografski olimpijadi Srednje in Jugovzhodne Evrope, ki bo potekalo od 23. do 28. 6. 2019 v Beogradu. Za dosedanji uspeh mu iskreno čestitamo, na merjenju geografskih moči v širšem, evropskem prostoru, pa mu želimo veliko uspeha.

Mentor: Tomo Golob

OBČINSKO TEKMOVANJE V ATLETIKI

V sredo, 8. 5. 2019 je na atletskem stadionu Kladivar potekalo občinsko atletsko tekmovanje za osnovne šole. Naši učenci so dosegli kar nekaj lepih rezultatov. Zmago v svoji disciplini so dosegli Lina Lukman ter štafeta deklet na 4×100 metrov. Na drugo najvišjo stopničko so v posameznih disciplinah stopili Anej Rajh, Aleksandr Shakhov, Tina Črepinšek, Neža Pogelšek in Lidiia Shahkova. Tretjo stopničko na zmagovalnem odru v svojih disciplinah pa so si priborili Ajda Platovnjak, Almira Gajraku, Muaz Medi, Alena Marčič in Agon Gashi. Čestitamo tudi vsem preostalim nastopajočim, ki so dali vse od sebe in prav tako poskrbeli za nekaj lepih uvrstitev med najboljšo deseterico nastopajočih.

Vse rezultate najdete na tej povezavi: http://www.timingljubljana.si/rezultati.aspx?IDtekme=3637&tip=E

 

AJDA POGELŠEK POSTALA VESELOŠOLSKA PRVAKINJA

V sredo, 10. aprila 2019, je na Osnovni šoli Frana Roša potekalo državno tekmovanje v znanju Vesele šole. Nanj se je uvrstilo 7 naših učencev in prav vsi so pokazali odlično znanje.
Ajda Pogelšek, 4. b, je z vsemi osvojenimi točkami osvojila 1. mesto med 233 četrtošolci in tako postala veselošolska državna prvakinja. Zlato priznanje bo prejela na posebni zaključni prireditvi v Ljubljani.
Srebrno priznanje so osvojili: Anuk Rajh, 4. a, Ana Steblovnik, 5. a, Maruša Bevc Ribarić, 5. b, Neža Pogelšek, 6. b, Martin Jager, 8. b, in Ana Kovačič, 9. a.
Vsem tekmovalcem, še posebej pa državni prvakinji Ajdi, iskreno čestitamo za doseženi uspeh.

Romana Daugul, mentorica

POROČILO O ŠOLSKEM, PODROČNEM IN DRŽAVNEM TEKMOVANJU IZ FIZIKE

Letos so bili učenci III. OŠ zelo uspešni na vseh treh nivojih tekmovanja iz fizike, četudi se tekmovanja ni udeležilo niti 30 učencev.
Da so letošnji rezultati izjemni, kaže statistika priznanj in uvrstitev na področno ter državno tekmovanje.
Skoraj tretjina vseh tekmovalcev je osvojila bronasto priznanje (32 %), imamo 4 srebrna priznanja (14 %) in eno zlato priznanje (4 %).
Na področno tekmovanje se je uspelo uvrstiti četrtini (25 %) vseh tekmovalcev s šolskega tekmovanja na naši šoli, kar je za tovrstno tekmovanje bolj izjema kot pravilo.
Na državno tekmovanje se je uspelo uvrstiti 29 % vseh tekmovalcev s področnega tekmovanja na naši šoli.

Šolskega tekmovanja iz fizike (sreda, 6. 2. 2018) se je udeležilo 13 učencev osmega in 15 učencev devetega razreda.

Na šolskem tekmovanju bronasta priznanja so osvojili:

1. Martin Jager, 8. b (mentorica Marinka Špan)
2. Sara Zorko, 8. a (mentorica Marinka Špan)
3. Manca Ernst, 8. b (mentorica Marinka Špan)
4. Ema Šramek, 8. b (mentorica Marinka Špan)
5. Jaka Furlan, 9. a (mentor Rajko Đudarić)
6. Tim Dular, 9. b (mentor Rajko Đudarić)
7. Timotej Jagodič, 9. a (mentor Rajko Đudarić)
8. Mateja Krznar, 9. b (mentor Rajko Đudarić) in
9. Ajda Rančigaj, 9. b (mentor Rajko Đudarić).

Na področno tekmovanje, ki je bilo 15. 3. 2019 na naši šoli, so se uvrstili:

1. Martin Jager, 8. b
2. Sara Zorko, 8. a
3. Ema Šramek, 8. b
4. Manca Ernst, 8. b
5. Jaka Furlan, 9. a
6. Tim Dolar, 9. b
7. Timotej Jagodič, 9. a

Srebrna priznanja so osvojili:

1. Martin Jager, 8. b (mentorica Marinka Špan)
2. Ema Šramek, 8. b (mentorica Marinka Špan)
3. Manca Ernst, 8. b (mentorica Marinka Špan)

Na državno tekmovanje, ki je bilo 6. 4. 2019 v Mariboru, sta se uvrstila:

1. Martin Jager, 8. b in
2. Manca Ernst, 8. b

Oba tekmovalca sta bila zelo uspešna, Martin Jager, 8. b (mentorica Marinka Špan) je osvojil zlato priznanje in Manca Ernst, 8. b (mentorica Marinka Špan) srebrno priznanje.

Čestitamo vsem tekmovalcem, še posebej pa prejemnikom priznanj.

Mentorja: Marinka Špan in Rajko Đudarić

DVE SREBRNI MEDALJI NA DRŽAVNEM PRVENSTVU V ŠAHU

To soboto so nas prijetno presenetili naši šahisti. Z osnovnošolskega državnega prvenstva do 9 let, na katerem je nastopilo rekordno število udeležencev – šahiralo je kar 168 učencev in 35 učenk – so se vrnili s kar dvema medaljama. V posamezni konkurenci si je srebro z enim samim porazom in osmimi zmagami priigral Lan Želj. Nič manj uspešni pa niso bili niti v ekipni konkurenci, kjer so za našo šolo poleg Lana šahirali še Filip Gobec, Luka Želj in Gregor Pešec, saj so med 44. nastopajočimi šolami osvojili naslov državnih podprvakov do 9 let.

Za vložen trud in izjemen rezultat vsem učencem iskreno čestitamo!

Ksenija Novak, mentorica

    

MIHA KRZNAR IZVRSTNO UBIRAL STRUNE

Učenec 6. r. Miha Krznar je letos na mednarodnem tekmovanju Dnevi kitare Krško 2019 dosegel izjemen uspeh, saj je v III. kategoriji osvojil zlato priznanje in dosegel 90 točk. Njegov mentor je bil Marko Zorec iz Glasbene šole Celje.

Ta rezultat je odsev izredno vestnega dela, velikega talenta in izjemne volje. Mihi za uspeh iskreno čestitamo!


VELIK USPEH MLADIH NOGOMETAŠEV NK CELJE

Pri NK Celje trenira kar nekaj naših učencev, med drugim tudi Alen Balagič, učenec 4. a, ter Luka Meh Urbanček, učenec 4. b. Sta člana mlajše selekcije, ki se je prvega vikenda v aprilu v Umagu udeležila mednarodnega turnirja. Med 48 ekipami iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Portugalske, Srbije, Avstrije so Celjani prišli v finale, kjer so morali priznati premoč Crvene zvezde iz Beograda. Fantje so od petka do nedelje igrali po 4-5 tekem na dan in se dodobra seznanili s hudim tempom profesionalnega nogometa.

Na naslednji POVEZAVI si lahko ogledate posnetek finalne tekme, na kateri so mladi fantje odlično predstavljali tako Celje kot Slovenijo.


DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA ZGODOVINE

V soboto, 16. marca 2019, je na OŠ Venclja Perka v Domžalah potekalo državno tekmovanje iz znanja zgodovine. Na tekmovanju se je pomerilo 106 tekmovalcev, kar predstavlja do 10 % tekmovalcev, ki so dosegli najboljše rezultate na območnih tekmovališčih. Pokazati so morali, koliko vedo o slovenski zgodovini 2. polovice 19. stoletja, predvsem pa o čitalniškem gibanju, bésedah in o taborih na Slovenskem. Lana Medved, 9. b, je z odličnim znanjem osvojila zlato priznanje.
Lani za izjemen uspeh iskreno čestitamo.

Romana Daugul, mentorica

 

DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ SLOVENŠČINE ZA CANKARJEVO PRIZNANJEV soboto, 9. marca 2019, je na Ptuju potekalo državno tekmovanje iz slovenščine za Cankarjevo priznanje. Martin Steblovnik, 9. b, je v razlagalnem spisu kritično razmišljal o Cankarjevi avtobiografski zbirki črtic Moje življenje in o Möderndorferjevem romanu o sprejemanju drugačnosti Kit na plaži ter osvojil zlato Cankarjevo priznanje.

Martinu za odličen uspeh na tekmovanju, ki zahteva veliko dela in tudi talenta, iskreno čestitamo.

Romana Daugul, mentorica

 

FINALE PODROČNEGA PREDTEKMOVANJA V ODBOJKI

V ponedeljek, 25. 3. 2019, je na OŠ Frana Kranjca Celje potekalo finale področnega predtekmovanja v odbojki za učenke l. 2006 in mlajše. Naša dekleta so v postavi Zoja Dolar, Alina Štraus, Larissa Preložnik, Nike Ipavec, Tina Črepinšek, Lulu Dožan, Jona Torlo, Inja Žgank, Nika Perič in Julija Furlan na finalnem turnirju zasedle 4. mesto.

Čestitamo!POROČILO O ŠOLSKEM IN PODROČNEM TEKMOVANJU IZ FIZIKE (2018/19)

Tekmovanja iz fizike (sreda, 6. 2. 2018) se je udeležilo 13 učencev osmega razreda in 15 učencev iz devetega razreda.

Bronasta priznanja so osvojili:
1. Martin Jager, 8. b (mentorica Marinka Špan),
2. Sara Zorko, 8. a (mentorica Marinka Špan),
3. Manca Ernst, 8. b (mentorica Marinka Špan),
4. Ema Šramek, 8. b (mentorica Marinka Špan),
5. Jaka Furlan, 9. a (mentor Rajko Đudarić), 
6. Tim Dular, 9. b (mentor Rajko Đudarić),
7. Timotej Jagodič, 9. a (mentor Rajko Đudarić),
8. Mateja Krznar, 9. b (mentor Rajko Đudarić) in
9. Ajda Rančigaj, 9. b (mentor Rajko Đudarić),

Na področno tekmovanje, ki je bilo 15. 3. 2019 na naši šoli, so se uvrstili:
1. Martin Jager, 8. b,
2. Sara Zorko, 8. a,
3. Ema Šramek, 8. b,
4. Manca Ernst, 8. b,
5. Jaka Furlan, 9. a,
6. Tim Dular, 9. b,
7. Timotej Jagodič, 9. a.

Srebrna priznanja so osvojili:
1. Martin Jager, 8. b (mentorica Marinka Špan),
2. Ema Šramek, 8. b (mentorica Marinka Špan),
3. Manca Ernst, 8. b (mentorica Marinka Špan).

Na državno tekmovanje, ki bo 6. 4. 2019 v Mariboru sta se uvrstila:
1. Martin Jager, 8. b in
2. Manca Ernst, 8. b

Čestitamo vsem tekmovalcem, in še posebej prejemnikom priznanj.

Mentorja: Marinka Špan in Rajko Đudarić

 

ŠOLSKO TEKMOVANJE V ZNANJU VESELE ŠOLE

13. marca 2019 je potekalo šolsko tekmovanje v znanju Vesele šole. Udeležilo se ga je 19 učencev od 4. do 9. razreda. Sedem tekmovalcev se je uvrstilo na državno tekmovanje. To so:

– Ajda Pogelšek, 4. b,
– Anuk Rajh, 4. b,
– Ana Steblovnik, 5. a,
– Maruša Bevc Ribarić, 5. b,
– Neža Pogelšek, 6. b,
– Martin Jager, 8. b,
– Ana Kovačič, 9. a.

Bronasto veselošolsko priznanje sta osvojila tudi Jaša Ivo Kramer, 4. b, in Ajda Rančigaj, 9. b.

Prejemnikom bronastega priznanja čestitamo, uvrščenim na državno tekmovanje pa želimo veliko znanja tudi 10. aprila na OŠ Frana Roša.


GLASBENI USPEH UČENKE MANCE ERNST

Pianistka Manca Ernst, učenka 8. b, je marca 2019 zelo uspešno nastopila na glasbenem tekmovanju glasbenih šol v okviru Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje. V svoji kategoriji je osvojila srebrno plaketo.

Čestitamo!


FINALE PODROČNEGA PREDTEKMOVANJA V ROKOMETU ZA UČENCE L. 2006 IN MLAJŠE

Na finalu področnega predtekmovanja v rokometu, ki je potekalo v sredo, 6. 3. 2019, v dvorani Zlatorog, so naši učenci v postavi Lovro Ščurek, Svit Zeme, Brin Zeme, Juš Gosar, Matej Verzegnassi, Tim Bezenšek, Miha Dokler, Jure Bajuk, Bor Grahek in Tosja Skrt osvojili 3. mesto.

Čestitamo!

 

LITERARNI DOSEŽKI NAŠIH UČENCEV

BODI PISATELJ/PISATELJICA 2019

Naša učenka Tia Eria Skrt je na literarnem natečaju Bodi pisatelj 2019, ki ga prireja Pionirski dom v Ljubljani, prejela prestižno priznanje. Komisija je ob razglasitvi podala sledeče mnenje.

 

Tia Eria Skrt: Sošolka

PRIZNANJE ZA NAJBOLJŠE LITERARNO DELO PO IZBORU ŽIRIJE (3. triada)

 

Sošolka je šolski primer premišljeno zgrajene zgodbe, tako imenovane zgodbe s preobratom. Zanimivo, tudi tokrat si je avtorica izbrala za prvoosebnega pripovedovalca osebo nasprotnega spola. Ta fant opisuje svojo sošolko, dekle, ki je po zunanjosti splošno priznana lepotica, v notranjosti pa hladna, narcisoidna, koristoljubna in manipulantska … Vsaj tako jo vidi on, ki je očitno ne mara preveč. Izjavi celo, da jo sovraži. Opis gradi s prepletanjem izvirnih primerjav, kako jo vidijo drugi in kako on. Tia že pri izbiri primer pokaže svoj razkošni pisateljski talent. Dokončno pa ga potrdi s presenetljivim zadnjim stavkom, kjer načrtno poruši vtis, ki ga je prej gradila skozi celo zgodbo. Čestitke si zasluži tudi njena mentorica!


III. OŠ Celje; mentorica: Anamarija Lah Šuster


Vir: https://www.pionirski-dom.si/festivali/literarni-natecaj-2019-bodi-pisateljpisateljica/nagrade

ROŠEVI DNEVI 2019

 

Tia Eria Skrt je prav tako sodelovala na tradicionalnem literarnem natečaju Roševi dnevi, ki se ga je udeležilo 66 mladih literatov iz vse Slovenije. S svojo pesmijo Sodba se je uvrstila med 20 najboljših avtorjev in bo objavljena v zborniku.


Za njene literarne dosežke ji čestitamo in ji želimo še veliko uspeha v ustvarjalnih vodah!


OBMOČNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA ZGODOVINE

5. februarja 2019 je na OŠ Šmarje pri Jelšah potekalo območno tekmovanje iz znanja zgodovine, posvečeno 150-letnici prvega tabora na Slovenskem.
Tekmovanja sta se udeležili devetošolki Lana Medved in Ajda Rančigaj. Obe sta osvojili srebrno priznanje, Lana pa se je uvrstila tudi na državno tekmovanje, ki bo 16. marca 2019 v Domžalah.
Mladima zgodovinarkama čestitamo, Lani pa želimo veliko uspeha tudi na državnem tekmovanju.

Romana Daugul, mentorica


OBMOČNO TEKMOVANJE IZ SLOVENŠČINE ZA CANKARJEVO PRIZNANJE

23. januarja 2019 je na Osnovni šoli Zreče potekalo območno tekmovanje iz znanja slovenščine za Cankarjevo priznanje. Mladi bralci so v razlagalnem spisu z naslovom Bližine in daljave med nami razmišljali o Cankarjevi zbirki črtic Moje življenje ter o Möderndorferjevem mladinskem romanu Kit na plaži.
Našo šolo sta na tekmovanju zastopala Lina Lukman, 8. b, in Martin Steblovnik, 9. b. Martin je osvojil 1. mesto med devetošolci in se tako uvrstil na državno tekmovanje, ki bo 9. marca 2019 na Ptuju. Srebrno Cankarjevo priznanje je prav tako osvojila Lina, ki je med osmošolci dosegla 4. mesto.
Tekmovalcema čestitamo za osvojeno srebrno priznanje, za Martina pa bomo stiskali pesti tudi na državnem tekmovanju.

Romana Daugul, mentorica


ŠOLSKO TEKMOVANJE V NARAVOSLOVJU KRESNIČKA

V sredo, 6. 2. 2019, je na naši šoli potekalo šolsko tekmovanje v naravoslovju Kresnička. Tekmovanja se je udeležilo 109 učencev od 1. do 7. razreda. Priznanje je osvojilo 16 prvošolcev, 7 drugošolcev, 6 tretješolcev, 5 četrtošolcev, 3 petošolci, 6 šestošolcev in 3 sedmošolci. Seznam prejemnikov priznanj je v priloženem DOKUMENTU. Vsem tekmovalcem in še posebej prejemnikom priznanj čestitamo za pogum!

Mentorica šolskega tekmovanja: Anita Šmid


POROČILO O ŠOLSKEM TEKMOVANJU IZ FIZIKE (2018/19)

Tekmovanja iz fizike (sreda, 6. 2. 2018) se je udeležilo 13 učencev osmega razreda in 15 učencev devetega razreda.

Bronasta priznanja so osvojili:
1. Martin Jager, 8. b
2. Sara Zorko, 8. a
3. Manca Ernst, 8. b
4. Ema Šramek, 8. b
5. Jaka Furlan, 9. a
6. Tim Dular, 9. b
7. Timotej Jagodič, 9. a
8. Mateja Krznar, 9. b in
9. Ajda Rančigaj, 9. b

Na področno tekmovanje, ki bo 15. 3. 2019 na naši šoli, so se uvrstili:
1. Martin Jager, 8. b
2. Sara Zorko, 8. a
3. Jaka Furlan, 9. a
4. Tim Dular, 9. b
5. Timotej Jagodič, 9. a

Čestitamo vsem tekmovalcem, še posebej prejemnikom bronastih priznanj.

Mentorja: Marinka Špan in Rajko Đudarić


NAJMLAJŠI RISI ZLATI V SANKT PÖLTNU

Na mednarodnem hokejskem turnirju v avstrijskem Sankt Pöltnu je najmlajša slovenska reprezentanca (fantje, stari do vključno 15 let) z zmagama proti Avstriji in Madžarski ter s porazom po podaljšku proti Italiji osvojila prvo mesto. Član slovenske izbrane vrste je tudi Martin Steblovnik, učenec 9. b.

Mladim hokejistom čestitamo za izjemen uspeh.

(Vir: spletna stran Hokejske zveze Slovenije, 11. 2. 2019)NATEČAJ »NARIŠI OBLEKO«

V četrtek, 24. 1. 2019, so na Srednji šoli za storitvene dejavnosti in logistiko Celje podelili priznanja za najlepše narisane obleke v okviru natečaja Nariši obleko. Učenka 8. b Lea Priteržnik je prejela priznanje za najlepše narisan model obleke. Čestitamo!
Na natečaju sta sodelovali tudi učenki 5. b Jana Gađan in Tia Mavrič.

Mentorica: Katarina Kurnik

  


MLADI CELJSKI HOKEJISTI DO IZVRSTNEGA USPEHA

Dva mlada hokejista, Jaša Ivo Kramer in Tomi Šuster, sta se kot člana celjske hokejske ekipe U10 udeležila mednarodnega hokejskega turnirja v Budimpešti. Na turnirju je sodelovalo 17 ekip iz Avstrije, Madžarske, Romunije in Slovenije. Na naše mlade Celjane smo lahko zelo ponosni, saj so člani eklipe U10 27. 1. 2019 po težkem boju z Romuni osvojili 3.mesto. Za ta dosežek jim iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspeha tudi v nadaljnjih tekmovanjih.


ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ GEOGRAFIJE

V torek, 15. 1. 2019, je na naši šoli potekalo šolsko tekmovanje iz geografije. Tekmovalci so se preizkusili v terenskem in teoretičnem delu tekmovanja. V kategoriji 6. in 7. razredov je nastopilo 18 učencev, med 8. in 9. razredi pa 26.
Največ točk med mlajšimi sta dosegla Tim Vengust in Inja Žgank, ki se bosta udeležila tudi področnega tekmovanja. Bronasta priznanja so osvojili še Liza Zorko, Klara Roudi, Elona Ajazaj, Tara Čater, Neli Fedran, Maša Lovrek, Lovro Ščurek in Jona Torlo.
V starejši kategoriji so se na področno tekmovanje uvrstili Martin Steblovnik, Nikita Antolovič, Ema Šarman in Sara Zorko. Bronasta priznanja bodo prejeli še Sara Godec, Mateja Krznar, Hana Ovčina in Ajda Rančigaj.
Področno tekmovanje bo 6. marca 2019 v Dramljah. Vsem udeleženim učencem na šolskem tekmovanju hvala za sodelovanje, uvrščenim na področno tekmovanje pa čim več uspeha.

Mentor: Tomo Golob

 

ODLIČNI ČETRTOŠOLCI

Učenke in učenci četrtih razredov so se pomerili v Medobčinskem prvenstvu Med štirimi ognji, ki je potekalo 14. in 16. 1. 2019 v dvorani Golovec in so se ga udeležili učenci iz vseh OŠ iz Celja. V prvem delu tekmovanja so se učenci in učenke naše šole odlično odrezali in se uvrstili v finalno tekmovanje.
Deklice so se odlično borile. Nasprotnice iz IV. OŠ so gladko premagale. Za 1. mesto so se pomerile z učenkami iz OŠ Frana Kranjca in žal izgubile. Prejele so pokal za drugo mesto. V ekipi so bile: Marisa, Ajda Glušič, Ajda Pogelšek, Brina Bošnjak, Nika, Adelisa, Lana, Eva, Špela, Brina Brenčič, Zara, Isabella in Lia.
Dečki so se tudi borili. Žal pa sta bili obe nasprotni ekipi premočni in so tako zasedli četrto mesto. Tudi dečki so prejeli pokal. V ekipi so sodelovali: Matija, Alen, Aljaž, Matej, Matevž, Jaša, Erazem, Boč, Nadarii, Filip in Leon.
Učitelja sta bila ponosna na obe športni ekipi.

Tone Golnar in Nadja Robnik

ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ SLOVENŠČINE ZA CANKARJEVO PRIZNANJE

11. decembra 2018 je potekalo šolsko tekmovanja iz slovenščine za Cankarjevo priznanje. Udeležilo se ga je 47 mladih bralk in bralcev od 4. do 9. razreda.
Bronasto Cankarjevo priznanje je osvojilo 13 tekmovalcev:
– Brina Bošnjak, 4. b,
– Žiga Polajžer, 4. a,
– Jedrt Birsa, 5. a,
– Jakob Mervič, 5. a,
– Ana Steblovnik, 5. a,
– Mia Jenček, 6. a,
– Neža Pogelšek, 6. b,
– Maša Lovrek, 6. b,
– Julija Krajnc, 7. a,
– Jona Torlo, 7. b,
– Lina Lukman, 8. b,
– Sara Zorko, 8. a,
– Martin Steblovnik, 9. b.
Lina Lukman in Martin Steblovnik sta se uvrstila na območno tekmovanje, ki bo 23. januarja 2019 na Osnovni šoli Zreče.
Vsem dobitnikom priznanj čestitamo, Lini in Martinu pa želimo veliko ustvarjalnega navdiha tudi na območnem tekmovanju.

Romana Daugul,
organizatorica šolskega tekmovanja


ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ ZNANJA ZGODOVINE

V torek, 4. 12. 2018, je potekalo šolsko tekmovanje iz znanja zgodovine, namenjeno učencem 8. in 9. razreda. Ob 150-letnici prvega tabora na Slovenskem so se učenci poglobili v obdobje 2. polovice 19. stoletja.
Tekmovanja se je udeležilo 11 učencev. Ajda Rančigaj in Lana Medved, obe 9. b, sta se uvrstili na območno tekmovanje, ki bo 5. 2. 2019, bronasto priznanje pa je osvojila še Alina Medved, 9. b.
Mladim zgodovinarkam čestitamo, Ajdi in Lani pa želimo veliko uspeha tudi na nadaljnjem tekmovanju.

Romana Daugul, mentorica

 

TEKMOVANJE V ZNANJU ANGLEŠČINE

19. novembra letos je v Šmartnem ob Paki potekalo državno tekmovanje v znanju angleščine za 8. razred. Udeležili so se ga trije tekmovalci z naše šole: Lea Pritržnik in Manca Ernst sta dosegli bronasto priznanje, Vito Cvitan pa srebrno priznanje.
Za devetošolci pa je šolsko tekmovanje v znanju angleščine. S svojim znanjem so si bronasto priznanje in uvrstitev na območno tekmovanje zaslužili: Tia Eria Skrt, Sara Godec, Ana Kovačič, Ajda Rančigaj, Martin Steblovnik in Blaž Gobec, ki je med vsemi zbral najvišje število točk.
Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo, vsem udeležencem nadaljnjih tekmovanj pa držimo pesti za čim boljši uspeh.

Metka Vajdič, mentorica tekmovanja


ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ NEMŠKEGA JEZIKA

22. 11. je učenec 9. b, Martin Steblovnik, na šolskem tekmovanju iz znanja nemškega jezika osvojil bronasto priznanje. Prav tako se je uvrstil na državno tekmovanje, ki bo marca 2019 na šolah gostiteljicah.

Iskreno čestitamo!

Matej Močnik, mentor tekmovanja


ŠOLSKO RAČUNALNIŠKO TEKMOVANJE BOBER

Kar 211 učencev naše šole se je udeležilo letošnjega tekmovanja iz znanja računalništva Bober. V priloženem

DOKUMENTU si preberite rezultate!

USPEH MLADIH PLESALK

Ajda Botolin, Nana Čulk in Ela Žagar so se 15. 11. 2018 udeležile državnega festivala plesne ustvarjalnosti mladih ŽIVA in prejele Zlato priznanje Javnega sklada RS za kulturo. Nastopile so s skupinsko koreografijo iz sodobnega plesa. Pred tem pa so v mesecu oktobru nastopile s svojim celovečernim plesno-glasbenim programom v veliki dvorani Stadthalle v Singenu, ki je pobrateno z mestom Celjem. Zgoraj naštetim so se pri plesanju pridružile Zoja Jager, Mia Jenček, Alena Marčič, Miša Rančigaj, Tara Ema Žnidar.


PODROČNO PRVENSTVO V ŠAHU

 

V novembru je na naši šoli potekalo šolsko tekmovanje v šahu. Trije najuspešnejši učenci so se uvrstili na področno tekmovanje. V skupini do 9 let so to bili: Lan Želj, Luka Želj in Filip Gobec, v skupini do 15 let pa Pjotr Kolka, Miha Grasselli in Filip Škof. Prav tako se je na področno tekmovanje uvrstila najuspešnejša učenka Lana Švrljuga. Na področnem tekmovanju, ki je potekalo to soboto, so vsi učenci dosegli lepe rezultate, še posebej pa je navdušil Lan Želj, ki je premagal vse svoje nasprotnike in tako osvojil prvo mesto v skupini do 9 let. Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo.

 


ŠOLSKO PRVENSTVO V ŠAHU

V času, ko v Londonu poteka dvoboj za naslov svetovnega šahovskega prvaka, je na III. OŠ Celje potekalo nič manj napeto tekmovanje za šolskega prvaka. In dobili smo kar dva – v skupini do 9 let je slavil Lan Želj, v skupini do 15 let pa Pjotr Kolka, oba že izkušena šahista. Dobro so se odrezali tudi ostali nadobudni šahisti; nekateri so osvojili prve medalje, drugi prve zmage, vsi pa pridobili nove izkušnje, ki jih bodo s pridom uporabili na naslednjih tekmovanjih. Že decembra se namreč odpravljamo na področno prvenstvo v Kozje.Iskrene čestitke tekmovalcem!

Ksenija Novak, mentorica šahovskega krožka

 
ENIMATION 2018
 
Naši učenci včasih zabeležijo tudi kakšen čisto poseben uspeh. Pred kratkim smo dobili obvestilo, da se je odlično odrezala tudi naša ekipa filmskih ustvarjalcev, ki je na lanskoletnih delavnicah v okviru projekta Europe films Europe posnela film Birds of a Feather Flock Together. Film se je uvrstil v program letošnjega festivala Enimation, ki bo potekal v Mariboru od 27. novembra do 1. decembra 2018.
 

Iskrene čestitke!

 

TEKMOVANJE IZ LOGIKE

 
Tekmovanje iz znanja logike organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v sodelovanju s šolami. Učenci se merijo v znanju logike, logičnega mišljenja in lingvistike.
 
Šolsko tekmovanje iz logike je bilo v četrtek, 27. septembra 2018.
Tekmovanja se je udeležilo 92 učencev od 3. do 9. razreda, kar 54 pa jih je osvojilo bronasto priznanje.
Čestitamo!
 
V soboto, 20. 10. 2018, se je osem naših učencev iz 7., 8. in 9. razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike.
 
Dosegli so izjemne rezultate – štiri zlata in eno srebrno priznanje.
 
Zlata priznanja so prejeli:
Manca Ernst, 8. b
Martin Jager, 8. b
Timotej Jagodič, 9. a
Tim Dular, 9. b
 
Srebrno priznanje je prejela:
Sara Godec, 9. a
 
Tekmovalcem iskreno čestitamo za doseženi uspeh!
 
Tim matematikov
 
OBČINSKO TEKMOVANJE V NOGOMETU
 
V ponedeljek, 24. septembra, je v dvorani Golovec potekalo finalno občinsko tekmovanje v nogometu. Učenci naše šole so dosegli odlično tretje mesto in se uvrstili na območno tekmovanje.
 
Sodelujoči učenci:
 
Timotej Jagodič 9.a
Jaša Srše
Ermin Šljivo
Ajdin Atić
Miri Krasniqi 9.b
Van Rakita 8.a
Svit Bohinec
Ruben Gajšek 8.b
Lirim Deliu 6.r
 
Čestitamo!
TIM ŠLG
 
PODROČNO PRVENSTVO V ODBOJKI NA MIVKI
 
Na področnem prvenstvu v odbojki na mivki, ki je potekalo v torek, 11. 9. 2018, v Žalcu, so naše učenke v postavi Lina Lukman, Hana Ovčina, Sara Zorko, Nana Čulk in Ana Kovačič osvojile odlično 4. mesto. Omenjenim učenkam čestitamo za lep uspeh!
 
TIM ŠLG