2a

Razredničarka: Julija Kramer

Italija v 2. a

Tehniški dan smo posvetili spoznavanju Italije in njenih znamenitosti. Ta dan smo se oblekli v barve zastave, prisluhnili navihanemu Ostržku in ga izdelali. Zdaj krasi naš italijanski kotiček v razredu. 

Zimski športni dan

Kljub temu, da se je sneg v dolini že poslovil, smo imeli zimski športni dan. Z avtobusom smo se odpeljali na Celjsko kočo, kjer je bilo snega še dovolj, da smo se nasankali. Za dobro voljo je poskrbelo tudi sončno vreme. Imeli smo se odlično! 

Piki Jakob na knjižnih kazalih za izmenjavo knjižnih kazal

A poznate Pikija Jakoba? Seveda, kdo ga pa ne pozna? To je tisti prikupni medvedek, o katerem je pisal zgodbe pisatelj Kajetan Kovič . Knjiga o Pikiju Jakobu je prvič izšla leta 1972, torej bo letos Piki Jakob star celih 50 let! Ta plišasti medvedek živi  pri učitelju (majhnemu dečku) in njegovi družini. Ravnatelj, ki je pravzaprav učiteljev oče, opisuje različne prigode, ki jih doživljata medvedek in njegov lastnik. Tudi mi smo z veseljem poslušali vsak poglavja iz knjige, ki nam jih je brala naša učiteljica Julija Kramer, nato pa so Pikiji Jakobi s pomočjo naše knjižničarke Urške »skočili« še na knjižna kazala, ki bodo odpotovala k našim vrstnikom iz Logatca. Kar težko smo se ločili od naših kazal, a verjamemo, da bo Pikijem Jakobom pri novih lastnikih lepo.
Učenci 2. a


Drsalni tečaj

Začetek jeseni smo obogatili z drsalnim tečajem. Cel teden smo se z avtobusom prevažali v Mestni park, kjer smo se na drsališču drsali. Naučili smo se osnove drsanja, drsali po eni nogi, mimo ovir, se naučili pravilnega padanja in vzvratnega drsanja. Zadnji dan smo se pošteno potrudili, saj smo učiteljem prikazali, kaj smo se naučili in prejeli medalje.

Učenci 2. a

Ustvarjamo za tradicionalni slovenski zajtrk

Tako kot vsako leto, je tudi letos potekal na naši šoli tradicionalni slovenski zajtrk. Da bi učence spomnili na to, smo se v 2. a odločili, da pripravimo plakat in čebelice ter jih razstavimo na šolskem hodniku. Tako se bo lahko vsak, ki bo šel mimo, spomnil, da se bliža tradicionalni slovenski zajtrk, ki je sestavljen iz domačega kruha, masla in medu ter mleka in jabolka. Ker je bila naša učiteljica odsotna, nam je pri ustvarjanju pomagala knjižničarka Urška Sotler. Izdelali smo čebelice iz tulcev ter narisali sliko za panjsko končnico. Vse skupaj je krasilo hodnik in zdaj lepša našo učilnico.
2. a


Elmerjev dan

Elmerjev dan smo popestrili s pogovorom o drugačnosti. Prebrali smo knjigo o bikcu Ferdinandu, ki je bil malo drugačen kot ostali biki. Bil nam je tako všeč, da smo izdelali knjižna kazala.

Učenci 2. a razreda

Planinski pohod

Lep, hladen vendar sončen dan smo drugošolci izkoristili za 1. športni dan. Odpravili smo se na planinski pohod v Mestni gozd. Naš cilj je bil Anski vrh, kjer smo se okrepčali in igrali. Utrujeni, a zadovoljni smo se vrnili v šolo.

1. šolski dan

Počitnice so hitro minile in ponovno smo sedli v šolske klopi. Tokrat v veliki šoli. 1. šolski dan je bil primeren za to, da se pozdravimo in spoznamo novo učiteljico. Prebrali smo pravljico o drugačni pikapolonici in ugotovili, da smo vsi drugačni a vseeno srečni. Vsak je izdelal svojo, drugačno pikapolonico, ki ga bo spremljala in mu delila srečo celo šolsko leto.