Skoči na glavno vsebino

 

3a
Razredničarka: Julija Kramer 

PROJEKT NAŠA MALA KNJIŽNICA

Projekt Naša mala knjižnica je namenjen promociji bralne kulture ter evropskih avtorjev in ilustratorjev, ki so uveljavljeni v domovini, ne pa nujno v drugih evropskih državah. V projektu, kjer učenci berejo različne kvalitetne knjige evropskih avtorjev ter rešujejo naloge v Ustvarjalniku, letos sodelujejo tudi učenci 2. a, 3. a in 3. b.
In 3. a je včeraj izvedel krasno novico! Le preberite, kakšno!

»Tretješolci smo se pridružili projektu Naša mala knjižnica in v mesecu novembru prebrali 1. knjigo iz zbirke. Spoznali smo prikupnega ježa, ki si neznansko želi objema in njegovega prijatelja Pipe lisjaka, ki zna izdelati tako mašino za objemanje kot dirkalni avto iz storžev.
Branje smo zaključili z objemi in si obljubili, da si jih bomo delili ves december.
Knjiga Jane Bauer, Kako objeti ježa nas je tako navdušila, da so 4 učenke izdelale dva različna objemomata za ježa. Uporabile so odpadni material: škatle za čevlje, papir, škarje, tempere, seveda pa tudi obilico domišljije. Fotografije izdelkov smo poslali v KUD Sodobnost International. Danes so nas iz uredništva obvestili, da smo jih z objemomatom navdušili ter da bomo za izvirnost prejeli knjižno nagrado Groznovilca, ki ga je podpisala avtorica Jana Bauer.
Učenci in učiteljica 3. a«

Vsi mi jim čestitamo in si želimo še več podobnih novic!

 

    Dostopnost