Razredničarka: Nadja Robnik

KAJ MI JE BILO NAJBOLJ VŠEČ V ŠOLI V NARAVI

Meni je bilo najbolj všeč, ko smo delali bivak. Všeč mi je bilo, ker so z mano v skupini bili prijatelji, ki so bili zelo delovni. Dobro smo se povezali in skupaj ustvarili bivališče. Bivališče je sicer izgledalo čudno, ampak v njem je polno lepih spominov.
BRINA

Najbolj zanimivo mi je bilo, ko smo gradili trdnjavo in bivak. Oboje sem gradila z mojimi dobrimi prijatelji. Lepo sem se imela s Sorayo v sobi in z vsemi sošolci v gozdu.
IRIS

Meni je bilo najbolj všeč, ko smo gradili bivališča iz palic. Tudi sobe so bile zlo lepe. Učitelji pa so bili zelo prijazni.
TARA

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo plezali na smreko, gradili bivake in imeli jutranjo telovadbo. V šoli v naravi smo se zelo zabavali. Kurili smo taborni ogenj in šli na nočni pohod.
ULA

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo šli na nočni pohod z ročnimi svetilkami in takrat, ko smo gradili trdnjavo iz palic, vej, storžev, iglic in mahu. Všeč mi je bilo zato, ker smo bili v naravi in se ves čas zabavali. Učitelji so bili ves čas prijazni, sobe so bile lepo urejene in bivanje v njih je bilo prijetno. Zanimivo je bilo plezanje na smreko.
DANAJA

NA PLAVALNEM TEČAJU

V drugem tednu januarja smo plavali. Uživali smo v igrah in vajah, ki smo jih delali v vodi.

ZIMSKI ŠPORTNI DAN

Imeli smo tudi zimski športni dan. Uživali smo v igrah na snegu. Spremljal nas je študent Martin. Ful smo se zabavali.

Z ANDERSENOM V PRAZNIČNE DNI

December je čaroben čas. To je čas veselja, upanja, praznovanja in vere v lepšo prihodnost. Predpraznični čas je bil odlična priložnost za povabilo četrtošolcev v šolsko knjižnico. Le-ta je zažarela v praznični okrasitvi, gorele so lučke, igrala je božična glasba, vonj po božičnem čaju pa je preplavil četrtošolce, ki so z eno nogo že nestrpno pogledovali pod smrečico, ali so dobri možje kaj pustili za njih. Posedli so se po tleh in z zanimanjem prisluhnili čudovitem popotovanju Hansa Christiana Andersena. »Najlepša pravljica je življenje samo«, je nekoč dejal Hans Christian Andersen, kralj pravljic, tisti pravljičar, ki se je s pravljicami učil leteti. In kdor piše pravljice, zna po malem tudi čarati. Leteči kovček, Andersenov zvesti leteči kovček, ki ga je spremljal na vseh potovanjih, je čaroben kovček. Z vsako knjigo, ki jo odpremo, z vsako pravljico, ki ji prisluhnemo, se švist – odpre in nas popelje v drug svet. Svet, v katerem se dogajajo same čudovite stvari. Pravljica Andersenovega  življenja pravi, da je nekje ljubi bog, ki poskrbi, da je na koncu vse lepo in prav.
Dragi četrtošolci, v letu 2022 vam želim, da poletite in da se vam izpolnijo same čudovite želje.
Vaša knjižničarka Urška Sotler

ŠPORTNI DAN – ORIENTACIJA

Imeli smo športni dan na temo orientacije. Odpravili smo se po južnih pobočjih Celja. Bilo je zanimivo in lepo.

JULIJANIN STRIP

Julijana je izdelala STRIP za promet. Uporabila je slikovni material, ki ga je lepo dopolnila s svojimi zapisi v oblačkih.

PISALI SMO PESMICE Z NASLOVOM “NE BOM” – OGLEJTE SI JIH V NASLEDNJEM DOKUMENTU!

USTVARJAMO RISBICE V OBLIKI ČEBELIC

KNJIŽNA KAZALA V OBLIKI PANJSKIH KONČNIC V 4. B

Tudi v tem šolskem letu naša šola sodeluje v slovenski izmenjavi knjižnih kazal. Poslali jih bomo v osnovno šolo v Logatec, mi pa smo si s pomočjo učiteljice zamislili, da bi izdelali knjižna kazala v obliki slovenske posebnosti, panjskih končnic. In kako smo jih izdelali? Najprej smo se pogovorili, kaj vse so v preteklosti ljudje slikali na panjske končnice. Ogledali smo si nekaj primerov panjskih končnic, potem pa si je vsak zamislil, kako bo izgledala njegova panjska končnica ter narisal osnutek na papir. Nato smo skico prerisali na trši papir ter se odločili, katere barve bomo uporabili. Ko so bile barve določene, smo najprej začeli barvati temnejše površine, nato svetlejše in nazadnje še ozadje.  Naslednji dan, ko se je barva posušila, smo vse like na risbi obrobili s črnim flumastrom. Tako so nastale zanimive panjske končnice, ki jih bomo poslali v šolo v Logatec. Upam, da bodo našim vrstnikom všeč.
Danaja Vlahinić, 4. b