Skoči na glavno vsebino

Gospodična Nemitežit
(obnova)

Avrora je bila trinajstletna deklica. Hodila je v sedmi razred, saj ga je ponavljala. Živela je v bloku s starši, starejšo in mlajšo sestro.

Bil je prvi dan šole in ko se je zbudila, se je pogledala v ogledalo in si govorila grde stvari o sebi. V šolo je vedno hodila s svojo najboljšo prijateljico. V razredu so morali že prvi dan reševati vprašalnike. Avrora jih ni hotela, to je učiteljico razjezilo in jo je poslala k ravnatelju.

Nekega dne jo je fant iz bara povabil v skupino glasbenikov. Tam so peli, igrali in se zabavali. Takrat so v šoli dobili tudi novega učitelja francoščine, saj je prejšnja učiteljica zanosila. Za nalogo so morali prebrati knjigo. Čez nekaj dni so jo morali prinesti v šolo in napisati obnovo. Učitelj je vse pregledal. Avrora je za nalogo dobila štirico, česar je bila zelo vesela.

Kaj kmalu so bile zimske počitnice, ko so se vsi v družini zbrali ob božični pojedini. Takrat je Avrorina starejša sestra povedala, da se bo poročila. Vsi so bili zelo veseli, razen očeta. Novo leto je Avrora pričakala s prijateljico Lolo in prijatelji iz glasbene skupine. Skupaj so odšli v bar, kjer so se zelo napili. Čez nekaj dni je videla sestro, kako ni bila s svojim partnerjem, ampak z nekim drugim fantom. Tega Avrora ni povedala staršem, sestra pa je to povedala mami, s katero sta se zelo skregali. Starša nista vedela, kaj naj storita, saj sta dvorano za poroko že plačala. Avrora se je spomnila, da bo v tem prostoru priredila zabavo, saj naj bi bil takrat mamin rojstni dan.

Mamo je to zelo razveselilo, posebej vesela pa je bila, ker ji je Avrora zapela pesem.

Juš Krajnc Bremec, 6. b

 

Paris, 21. 6. 2019

Spoštovani gospod Repek!

 

Rada bi se vam zahvalila za vse spodbudne besede in ocene, ki ste mi jih dali to leto. S tem ste mi res odprli oči in me spodbudili k branju in učenju. Zaradi tega si lahko sedaj ustvarim lepšo prihodnost in moj strah, da bom končala kot brezdomec, je izginil. Hvala za vse priporočene knjige, zaradi katerih sem na svet začela gledati drugače. Te knjige so mi res odprle vrata domišljije. Prav tako sem v njih odkrila pomiritev in inspiracijo za pisanje pesmi. Hvala vam tudi, da ste se udeležili mojega prvega koncerta, in upam, da vam je bil všeč. Upam, da ste takrat spoznali, kakšna sem zares. Res sem žalostna, da vas naslednje leto ne bom imela za učitelja. Vseeno si želim, da se še kdaj vidiva. Upam, da se bom lahko obrnila na vas, ko mi bo težko in seveda takrat, ko bom potrebovala novo knjigo.
Vam pa v življenju želim le najboljše in najlepše. Zelo ste sočutna oseba in oseba, ki v ljudeh vidi le najboljše. Upam, da bodo to videli tudi ostali. Še enkrat, res vam hvala za vse, kar ste storili zame.

 

Lep pozdrav


Aurora

(Hana Ovčina, 8. a)

Dostopnost