Skoči na glavno vsebino

TEHNIŠKI DAN ZA 7. RAZRED – KAM Z ODPADKI

V četrtek, 17. 10.,  smo sedmošolci imeli 1. tehniški dan – Kam z odpadki. Ogledali smo si smetišče, sortirnico in kompostarno v Bukovžlaku. Po obisku smo v šoli izdelovali črke iz že uporabljene valovite lepenke.
Vodja TD:

 

OB OBLETNICI NARODNE ČITALNICE CELJE

V torek, 19. 3. 2019, je bila v mestnem središču osrednja prireditev ob 157. obletnici Narodne čitalnice v Celju. Naši učenci so za to prireditev poslikali trak, ki je povezal drevesa pred Mestnim kinom Metropol.

Mentorici: Katarina Kurnik in Nadja Robnik v sodelovanju z umetnico Andrejo Džakušič

 

OČISTIMO SLOVENIJO!

Tudi III. osnovna šola Celje je sodelovala v največji slovenski okoljevarstveni akciji. V soboto, 15. 9. 2018, smo kot prostovoljci iz 150 držav združili moči in vsi čistili na isti dan.

Mentorica: Katarina Kurnik

ŠE ZADNJIČ: EKOLOGI BREZ MEJA
V ponedeljek, 10. 9. 2018, smo z učenci III. osnovne šole Celje sodelovali v akciji Ekologov brez meja “Še zadnjič”. Otroci so odpadke, zbrane z ločevanjem v različnih slovenskih mestih, nalepili na plakat. Dogodka so se udeležili otroci iz devetih občin: Koper, Murska Sobota, Celje, Maribor, Ljubljana, Vrhnika, Sežana, Vransko in Domžale. Skupaj so tvorili devet črk slogana »Še zadnjič«.

Še naprej živimo ekološko!

Mentorica mladih okoljevarstvenikov: Katarina Kurnik

 

Dostopnost