Skoči na glavno vsebino

LAŽNA LJUBEZEN 

Urška je bila zelo bogata in razvajena srednješolka. Razlog, zakaj so jo imeli vsi na šoli tako radi, je bil ta, da je bila najlepša izmed vseh deklet. Imela je dolge svetle lase, modre oči in najlepšo postavo. Prav tako je imela veliko prijateljic, med katerimi pa ni bila nobena prava. Vsaka srednja šola, ki ima razvajeno deklico, ima tudi skoraj nevidnega piflarčka. V tem primeru je bil to Nik. Takoj, ko si ga pogledal, si vedel, da je on tisti. Imel je namreč kratke rjave lase, rjave oči in pege, na nosu pa je imel velika okrogla očala.

Nekega dne se je Nik učil v knjižnici, ko je skozi okno kar naenkrat zagledal Urško. Bila mu je tako všeč, da se je odločil, da bo zanjo spremenil svoj videz in način obnašanja. Naslednji dan se je Nik opogumil in začel osvajati Urško. Ta pa ni bila tako neumna, da ga ne bi spregledala. Takoj je vedela, kdo je in kaj počne. Odločila se je, da ga bo omrežila in ga potem izkoristila. Vedela je namreč, da je Nik zelo bogat in da bo zanjo storil vse.

Tako sta Nik in Urška postala par. Skupaj sta bila tri mesece. Urški je Nik kupoval najrazličnejša darila, sam pa je izvedel, kako je biti priljubljen.
Po treh mesecih je Nik slišal, ko se Urškine prijateljice pogovarjajo o tem, kako njuna zveza temelji na eni veliki, debeli laži. Ves besen je želel poiskati Urško, vendar je ni bilo nikjer. Še isti dan ji je napisal deset sporočil, naj se dobita, in ker mu ni odgovorila, jo je še vsaj petkrat poklical. Okoli desete ure zvečer mu je Urška napisala, da bi se naslednje jutro dobila na kavi.

Ko je Nik naslednji dan vstal, je bil še vedno zelo jezen. Ob pol osmih sta se srečala v majhni kavarni blizu njune šole. Približno deset minut je Nik poslušal o tem, kako imajo v vseh trgovinah predraga oblačila in ličila. Urška ga je priliznjeno prosila, če ji da deset evrov. Takrat je Nik besno udaril po mizi. Kričaje ji je razložil, kaj je slišal na hodniku. Tam in takrat sta se razšla.

Naslednji dan je Urška vsem svojim prijateljicam zabrusila, da jih noče več videti in da naj se poberejo. Tistega dne je Nik samo še po šolskem radiu vsem povedal, kakšna je Urša v resnici. Takrat je naša dolgolasa razvajenka izgubila svoj ugled na šoli, celo učitelji se niso več zmenili zanjo tako, kot so se prej. Za povrh pa so padle še njene ocene. Takrat je zapadla v takšno depresijo, da je začela piti.

Ko se je nekega večera pijana vozila domov, je zgrešila ovinek pri mostu in zgrmela v vodo.

Lea Priteržnik, 8. b

Dostopnost