Skoči na glavno vsebino

Branje je čudežno potovanje. Tako pravi Daniel Pennac. Branje je potovanje, saj lahko s pomočjo knjig spoznavamo druge kulture in življenje, ki ga ne boš nikoli živel. To je tako, kot bi živel več življenj hkrati. Slovenska pisateljica Janja Vidmar pa pravi, da je »branje edino potovanje, s katerega se zagotovo vrneš živ, zdrav in bogat.« Na drugi, tokrat pomladanski knjižni čajanki odraslih bralnih značkarjev III. osnovne šole Celje, ki sta jo pripravila knjižničarja Urška Sotler in Tadej Gregorc, smo se zbrali ljubitelji knjig in branja, tisti, ki vsak dan potujemo v čudežne svetove in se vračamo nazaj v realni svet živi, zdravi in bogatejši.

Knjige nas bogatijo že vse življenje. Danes, včeraj in v mladosti. Na tokratni knjižni čajanki smo se spomnili naših prvih knjig, pobrskali smo po spominu in se spomnili naših najljubših knjig, tistih, ki jih prebiramo znova in znova in so nam sedle v spomin in srce. Prebirali smo pesmi in prozo ter drug drugemu priporočali kar nekaj naslovov, ki jih bomo nekateri kaj kmalu vzeli v roke.
Sproščen pogovor o knjigah in branju, ki bi lahko trajal še pozno v večer, smo zaključili z nasmehom na ustih in enotnega mnenja, da smo preživeli prijeten večer z branjem in knjigo. Obljubili smo si, da bomo še naprej pridni in strastni bralci, znova pa se srečamo (tokrat le tisti, ki bomo osvojili bralno značko) na zaključku bralne značke tretji torek v mesecu maju.
Upam, da se nam boste pridružili v čim večjem številu!

Urška Sotler in Tadej Gregorc

Dostopnost