Skoči na glavno vsebino

Miška je rekla: Vsak je svoje sreče kovač.

Pogumno je odšla do svojega doma. Na poti ji je prispela pošta in notri je bilo 100 evrov. Bila je zelo vesela. Potem so prišli njeni prijatelji in ji pripravili gostijo. Neki meščani so ji prinesli celo zaklad. Čez dve leti je ugotovila, da ne rabi denarja, ampak prijatelje in družino. Zato je vrgla kos železa v potok. In od takrat naprej živi bolj srečno kot prej.

(Lan Želj)

 

Miška je rekla: Vsak je svoje sreče kovač!

Miška je hodila kar celo jesen. Srečala je lisico, volka, medveda in tri mačke. Prišla je zima. Miška je pogledala naokoli, sreče pa nikjer! Žalostna je hodila po gozdu. Srečala je volka. Ko ga je zagledala, je vedela, da je z njo konec! Toda ko je videla volka prihajati do nje, je ugotovila, da se je je volk ustrašil nje!!

Miška je razmišljala, kako se je to zgodilo: Že vem! Sreča je v mojem srcu! 

(Marina Rajčevič)

 

Ema Zalokar

 

Miška je rekla: Vsak je svoje sreče kovač!

Miška Miša se je zahvalila kovaču za pomoč. Po napornem delu je bila miška Miša zelo lačna. Za kosilo si je zaželela košček najboljšega rumenega mišjega sira. Odšla je v Miškolin mesto, da bi si kupila ta sir. To je bil najboljši najokusnejši sir v celem mestu. Miške so morale imeti veliko sreče in veliko znanja, da so si ga lahko kupile. Miška Miša je žalostno ugotovila, da nima denarja. Imela pa je podkev sreče, ki si jo je sama izdelala pri kovaču.

(Damas Sunita Čovran Geršak)

 

Miška se je zahvalila kovaču in odšla. Srečala je kačo, ki jo je hotela pojesti. Na srečo se je miška pravočasno odmaknila in kača je pojedla njeno srečo. Kača se je zadušila.

(Nik Pilko Stojnev)

Suela Krasnići

 

Potem se je odločila, da se po pretihotapila v hišo stare Lili, kjer bo dobila košček sira. Prišla je in zavpila: Ojoj! Pred seboj je zagledala velikega mačka Maksa. Začela je bežati, kolikor so jo nesle noge. Splezala je na podstrešje, ampak je bilo tam še huje. Videla je polno mišelovk. Na srečo jim je zbežala. Skočila je skozi luknjo in odšla. Nato si je rekla: Tale košček kovine pa res prinaša srečo. In od takrat je bila srečna.

(Maja Dolžan)

 

 

Miška je sklenila, da si bo sama skovala srečo. Stekla je h kovaču in ga prosila za majhen košček železa. Miški je dal majhno nakovalce in čisto majhno kladivce ter drobtinico železa. Miška je zavzeto kovala in pokazala svojo srečo.

(Suela Krasniči)

 

Miška je dolgo hodila, da je prišla do bližnje vasi. Odpočila si je v mišji knjižnici in prebrala knjige. Odšla je v gostilno Marikae in naročila poceni sok. Ko je prišla domov, ni mogla verjeti! Sesalnik je sam sesal. Šla je zelo srečna spat.

(Ema Zalokar)

Maja Dolžan

 

Dostopnost