Skoči na glavno vsebino

Poznate tisti občutek, ko te dogodek napolni s pozitivno energijo in se na poti domov smehljaš? Ko si zadovoljen sam s sabo in ponosen nase. Prav gotovo! Vsi mi, odrasli bralci III. osnovne šole Celje, ki smo se v torek, 21. maja, udeležili zaključne prireditve bralne značke za odrasle, smo se počutili tako. Ponosni nase, da smo storili nekaj dobrega zase in za svoje otroke. Veseli, da smo se udeležili zaključne prireditve, saj se že dolgo nismo tako od srca nasmejali.

Gostitelja Urška Sotler in Tadej Gregorc sta nas vodila po poteh branja in knjige. Branje knjig je prav posebno potovanje, saj lahko z njihovo pomočjo spoznavaš druge kulture in življenje, ki ga ne boš nikoli živel. To je tako, kot če bi živel več življenj. Knjiga daje mladim in starim širino in besedni zaklad, jim nudi vpogled v drugačno življenje, hkrati pa jih lahko tudi pomirja, sprošča ali navdihuje.

Navdih vsem nam, ki nam knjiga pomeni veliko, je prav gotovo tudi mladostni, šaljivi, hudomušni gospod, ki se nam je pridružil in nam natrosil veliko življenjskih modrosti ter nam postregel z zvrhanim košem smeha. Z veseljem se nam je pridružil slovenski pisatelj, dramatik, politik, učitelj, kii ljudi ne loči po barvi kože ali prepričanju, ampak na tiste, ki berejo, in tiste, ki ne berejo. To je vedno mladi Tone Partljič. Vse, kar je Tone Partljič počel v življenju, je obogatil z žlahtnim humorjem, rad se je malo ponorčeval iz vsega, kar mu ni bilo všeč. Pa ne zato, da bi se drug drugemu posmehovali, ampak zato, da bi bilo življenje bolj prijazno, da bi pozabili na skrbi, ki nas obkrožajo.

Na skrbi smo med branjem in zaključno prireditvijo pozabili tudi mi vsi. Prav posebno vzdušje je vladalo med nami, ki radi beremo: starši, starimi starši, učitelji, sorodniki, prijatelji. Podelili smo knjižne nagrade za naj bralni družini, naj bralko, naj zrelega bralca, najmlajšo bralko, razred z največ odraslimi bralci, vsak bralec pa je prejel tudi spominsko priznanje in darilce – mehko sovico v obliki knjižnega kazala, ki nas bo spremljala in usmerjala na čudovitih potovanjih po svetu knjig.

Prva sezona bralne značke za odrasle je torej več kot uspešno za nami in zaključili smo jo na najboljši možni način. Pred nami je poletje, ko se bomo družili s številnimi knjižnimi junaki in upamo, da se v jeseni spet družimo (tokrat še v večjem številu) v 2. sezoni bralne značke za odrasle na III. osnovni šoli Celje.
Hvala vsem, ki širite bralni virus med učenci in odraslimi!

Vodja bralne značke za odrasle: Urška Sotler

Dostopnost