Skoči na glavno vsebino

Na III. osnovni šoli smo do konca uspešno pripeljali že 5. sezono druženja s knjigo pri projektu »Beremo skupaj«. Projekt se je na naši šoli lepo prijel, saj povezuje učitelje, starše in druge prijatelje šole pri izmenjevanju njihovih bralnih vtisov prek knjižnih priporočil in medsebojnega druženja na knjižnih čajankah in prireditvah. Vsi sodelujoči odrasli bralci so za svoje dosežke v tekočem letu, tako kot učenci, nagrajeni na zaključni prireditvi, kjer prejmejo zaslužena priznanja. Seveda pa ne sme manjkati tudi kakšno presenečenje iz sveta literature, gledališča ali glasbe. Pa naj še kdo reče, da se branje ne splača!

Tokrat smo v goste povabili gosta iz naše lokalne, celjske umetniške »scene«, Toneta Kregarja in Jerneja Dirnbeka, člana uspešne glasbene skupine Mi2. Udeleženci zaključne prireditve s(m)o uživali v njunem glasbeno-lliterarnem performansu, ki je postregel z zabavnimi anekdotami, spevnimi verzi in marsikatero globoko življenjsko resnico.

V naši likovni učilnici pa so poleg žametnih melodij, odpetih iz grl naših gostov, zazveneli tudi verzi našega velikega pesnika Toneta Pavčka, ki so z vonjem svežega junijskega cvetja z okoliških travnikov ustvarili prav posebno sinestezijo. Delček slednje smo ujeli v šopke, ki smo jih odnesli domov v spomin na zadnje druženje knjižnih moljev v tem šolskem letu.

Ponovno na snidenje v novi bralni sezoni!

Tadej Gregorc, vodja projekta

Dostopnost