Skoči na glavno vsebino

1a

Razredničarka: Sanja Marcen Cvahte1a sova

2. učiteljica: Petra Odlazek

 

PRIJATELJI

(Zvezdana Majhen)

Prijatelji so kot zaklad,
ki najde ga vsak sam.
Nikoli ne zahtevajo,
da jim karkoli dam.

Z njimi se zabavam,
pojem, klepetam,
smučam, drsam, plavam,
nogomet igram.

Z najboljšimi prijatelji
zaupno pokramljam,
o čem me ne sprašujte,
ker vam tega ne izdam.

Prijatelji spreminjajo
nevihto v sončen dan
in, če bo treba, bi za nas
skočili v ocean!

 

UČNI SPREHOD – VARNO V ŠOLO IN DOMOV

Tudi letos so nas obiskali policisti. Od prvega šolskega dne spremljajo prihode otrok v šolo in dnevno beleži ogromno prekrškov (nepravilno prečkanje ceste, neprivezani starši in otroci, otroci na sovoznikovem sedežu…).

Z veseljem se odzovejo našemu povabilu in otrokom predstavijo delo policista, svojo opremo in pomen nošenja rumenih rutic in kresničk.

Z nami so odšli tudi na kratek sprehod in nas opozorili na varno hojo v koloni in skupinskem prečkanju ceste.

Na koncu smo bili deležni velike pohvale saj smo nalogo z odliko opravili.

TD – IZDELUJEMO IGRE IN IGRAČE

(vrtavke in prstne igre)

» Le kaj bi danes počeli med odmorom? Vse igre v razredu že poznamo. »

» Kaj ko bi izdelali kaj novega?«

» Jaaaaa, to je dobra zamisel.«

» Imaš ti kakšno idejo?«

» Hmmm, ne. Pa ti? »

» Vprašajmo učiteljici!«

» Gremooooo…«

OTVORITEV IGRIŠČA »DONČIČ«

Ali ste vedeli, da imamo v Celju prvi igrišči ekipe NBA v Evropi?    

Igrišče Dallasa ob Dijaškem in študentskem domu Celje na Ljubljanski cesti ter igrišče Luke Dončića na Hudinji.

In zakaj ravno v Celju?

Luka je rano otroštvo preživel v Celju. Leta 1999 je njegov oče igral za KK Pivovarna Laško, družina pa je stanovala na Hudinji. To je del razloga.

Na otvoritvi smo bili tudi mi!

»MI PA ZNAMO DRSATI!«

Za nami je še en prijeten teden. Bili smo na drsalnem tečaju. Nekateri prvič, drugi so obnavljali svoje znanje. Ste že slišali za «kinder pingvin«…tako smo korakali najprej po gumijasti, nato še po ledeni podlagi. Na koncu pa smo že spretno premagovali ovire, risali limonce in vijugali med količki. Za dobro opravljeno delo pa smo prejeli posebne medalje, ki že krasijo naše sobe.

Nekaj vtisov smo zbrali v naši galeriji slik.

PREDSTAVITEV IZVENŠOLSKIH DEJAVNOSTI  (ROKOMET, KOŠARKA, PLES, KARATE…)

V mesecu septembru so nam ure športne vzgoje popestrila nekatera športna društva in klubi. Spoznali smo osnove košarke in odbojke, preizkusili smo se v borilnih veščinah in zaplesali hip hop. Kako dobro nam je šlo pa si oglejte v galeriji slik.

»ELMERJEV DAN«

Ta dan nismo potrebovali torbic. Dan, ki nam bo ostal v posebnem spominu, saj smo se ves dan igrali, pa vendar veliko novega spoznali, doživeli in najpomembneje stkali nova prijateljstva.

Zjutraj smo prisluhnili zgodbici o slončku ELMERJU. Ugotovili smo, da ni nič narobe, če ne izgledamo vsi enako, če ne govorimo isti jezik in če vsega ne znamo … POMEMBO JE, DA SMO STRPNI DRUG DO DRUGEGA, PRIJAZNI IN DA SI MED SEBOJ POMAGAMO.

Učiteljici sta nam pripravili vrečko presenečenja, kjer smo izžrebali barvne figurice in se razvrstili po skupinah. Najprej smo razgibali prstke in dokazali, da marsikaj znajo in zmorejo (nizanje perlic, igra s cofki in pincetami, oblikovanje vzorčkov s kljukicami, sestavljanje vzorčka iz link kock, navijanje matic na vijake…).

V drugem delu pa smo se dokazali v glasbenih sposobnostih. Učiteljica nam je prinesla barvne cevi na katere smo zaigrali prve tone. Seveda je vse skupaj šele zazvenelo, ko smo bili vsi usklajeni. Tako smo ugotovili, da eden brez drugega ne moremo.

PRVIČ V ŠOLSKI KNJIŽNICI

V četrtek, 22. septembra 2022, smo prvošolci prvič prestopili prag šolske knjižnice in vstopili v svet branja in znanja. Pozdravila nas je knjižničarka, ga. Urška Sotler, ki je predstavila sebe, šolsko knjižnico ter pravila, ki veljajo v njej. Za lep dan nam je prebrala zgodbo o volku, ki se je želel naučiti brati. Poslušali smo jo z navdušenjem! Na koncu pa nas je pričakalo prav posebno presenečenje, saj je vsak prejel v dar knjigo Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib, ki jo je napisala Ida Mlakar Črnič in knjižno kazalo, ki jih je posebej za nas izdelala gospa knjižničarka.

OJ, LEPO JE RES NA DEŽELI

Oj, lepo je res na deželi,
kjer hi
š’ca na samem stoji.

Okol’ so pa hribčki zeleni,
to mene najbolj veseli.

Vsak kmetič ma svoje veselje,
če pridno, pošteno živi.

Čez dan si zažvižga, zapoje,
zve
čer pa prav sladko zaspi.

V torek, 20. 9. 2022, smo imeli naravoslovni dan. Obiskali smo kmetijo Podpečan v Galiciji pri Celju.

Gospodarica nas je prijazno sprejela in nam na začetku ponudila bogat domač zajtrk. Ko smo se okrepčali, smo se odpravili na ogled kmetije. Ustrezno obuti in opremljeni smo se sprehodili skozi hleve, kjer smo lahko božali krave in teličke, pobirali jajca, božali zajčke, pse in mačke. Ostal nam je še čas za igro na bližnjem travniku. Polni vtisov in prijetno utrujeni smo se z avtobusom odpeljali nazaj v šolo.

Vtisi učencev:.

Všeč mi je bilo, ko smo tekali po travniku.

Prvič sem pobirala jajčka v kokošnjaku..

Teliček me je polizal po rokavu.

Všeč mi je bila psička, ki je ves čas tekala za nami.

PRAV POSEBEN DAN

V ponedeljek, 12. 9.2022, smo imeli prav poseben dan, združili smo »prijetno s koristnim«. Odpravili smo se na sprehod ob reki Savinji. Po licih so nas božali sončni žarki, oči in ušesa pa so se spočila ob lepotah narave. Prvi postanek smo naredili pri Špici, kjer smo se okrepčali z malico. Na stopničkah smo si naredili kar učilnico na prostem in se naučili deklamacijo. Najslajše pa je bilo na koncu, ko smo si privoščili še kratko igro z barvnim padalom. Utrujeni, vendar zadovoljni smo se po napornem dopoldnevu vrnili nazaj v šolo.

TRIJE KORENJAKI, TRIJE VESELI VANDROVČKI SO TORBICE VZELI  IN PRVIČ V ŠOLO ŠLI

Za prvošolčke je bil prvi šolski dan prav poseben, saj so v šolo prišli skupaj s svojimi starši. Na dvorišču je plapolalo kar 66 balončkov rumene, rdeče in zelene barve. Najprej so se vsi odpravili v telovadnico, kjer jih je pričakala Pika Nogavička s svojimi vragolijami. Vse navzoče sta nato pozdravila tudi gospod ravnatelj in gospod župan. Po kratkem programu so odšli še v učilnice, kjer so prisluhnili kratki zgodbici in v trajen spomin narisali prvo risbico. Vsak učenec je v razredu prej tudi rumeno rutico in sladko presenečenje. Nasmejanih obrazov in polni pričakovanj so odšli skupaj s starši domov.

Dostopnost