Skoči na glavno vsebino

Razredničarka: Sara Mernik
2. učiteljica: Lavra Kuserbanj

PLAVALNI TEČAJ
Zadnji teden februarja smo se učenci 1. c skupaj z učiteljicama odpravili na plavalni tečaj v Golovec. Vsak dan smo tako uživali v kratki vožnji do bazena, kjer smo se naučili, kako drsimo, naredimo zvezdico, pravilno brcamo z nogami, pravilno dihamo pod vodo, plavamo žabico ali kravla … V sredo so nas plavalni učitelji celo peljali v velik olimpijski bazen, kjer smo prav zares pokazali svoje plavalno znanje. Zadnji dan plavalnega tečaja pa so nas prišli pogledat tudi starši, za katere smo pripravili prav poseben program, s katerim smo pokazali, kaj vse smo se novega naučili.

NA OBISKU V ŠOLSKI KNJIŽNICI
V petek, 17. februarja, smo se učenci 1. c skupaj z učiteljicama odpravili v šolsko knjižnico. Tam je gospa knjižničarka Urška Sotler za nas pripravila vodenje po razstavi Pot knjige. Spoznali smo modrega knjižnega molja, ki nam je predstavil, kako knjiga sploh nastane, kdo jo napiše, ilustrira, uredi, izda, prodaja … Na koncu pa smo za prihajajočo se razstavo narisali še modrega knjižnega molja.

ZIMSKI ŠPORTNI DAN

V sredo, 18. 1. 2023, smo se učenci prvih razredov skupaj z učiteljicami odpravili na zimski športni dan v Mestni park Celje. Ob prihodu v šolo smo imeli nekaj prostega časa, nato smo se dobro okrepčali z malico, za tem pa smo oblekli topla oblačila, si nadeli kape in rokavice in se počasi odpravili do parka. Moker sneg nam je omogočal čisto vse snežne vragolije, kar si jih lahko zamislite: delali smo angelčke v snegu, se kepali in naredili nekaj res ogromnih snežakov, pri katerih so nam pomagale učiteljice. Malo pred poldnevom smo se prijetno utrujeni in polni lepih, zimskih vtisov vrnili nazaj v šolo.

OGLED PREDSTAVE BOŽIČNI ČUDEŽ

V ponedeljek, 19. 12. 2022, smo si učenci prvih razredov skupaj z učiteljicami ogledali dramsko predstavo z naslovom Božični čudež, ki so jo za nas pripravili dijaki in dijakinje Gimnazije Celje Center, smer predšolska vzgoja. Glavni junak predstave je bil mlad srnjak, ki se je izgubil, saj so ga snežinke popolnoma očarale. Ostale gozdne živali so srnjačku pomagale najti pot do doma in njegove družine. In tako se je ob veselem družinskem srečanju jelenje družine zgodil pravcati mali božični čudež, saj je bila družina ponovno združena. Na koncu so nas dijaki prijazno povabili, da smo se jim pridružili pri plesu in petju.

BOŽIČNO-NOVOLETNI BAZAR

V petek, 2. 12. 2022, je tretja osnovna šola v Celju prižgala božične lučke, okrasila hodnike in pripravila stojnice, na katerih so razredi ponujali svoje izdelke. Po hodnikih je vladalo pravo božično vzdušje, zadonela je živa božična glasba in zadišalo je po okusnem čaju ter drugih dobrotah. Učenci 1. c so skupaj z učiteljicama pripravili čudovito stojnico in do konca večera »prodali« skoraj vse izdelke. Kakavovi jelenčki in čokoladne zvezdice so bile pravi hit, ki so privabile tako otroke kot tudi odrasle. V družbi obiskovalcev smo tako preživeli prelep praznični večer, za katerega verjamemo, da je le uvod v vse dobro, kar nas v tem čarobnem decembru še čaka.

NA OBISKU PRI LISJAKU HERMANU

V petek, 25. 11. 2022, so učenci 1. c skupaj z učiteljicama obiskali Hermanov brlog v Celju, kjer so si ogledali razstavo na temo bontona. Prijazna gospa Mateja je učence vodila skozi različne pozdrave sveta, jim predstavila star način pozdravljanja s klobuki, jih seznanila s primernimi oblačili za različne priložnosti, pripravo pogrinjka in s prijaznimi besedami, ki nas rešijo vsake zadrege ter spoznala s pravili ravnanja v gledališču. Ob koncu so se učenci preizkusili v metu na koš, saj imamo tudi pri športu svojevrsten bonton. Čisto ob koncu pa so si učenci izdelali še vsak svoj pogrinjek, tako da sedaj že znajo pripraviti mizo za kakšno posebno priložnost. 😊

TEHNIŠKI DAN: POD PRAZNIČNIM DREVESCEM

V ponedeljek, 21. novembra, so imeli učenci 1. c razreda tehniški dan na temo prihajajočega prazničnega bazarja. Učenci so ob pomoči učiteljic izdelali voščilnice, ki bodo obdarjencem zagotovo narisale nasmeh na obraz, okrasek za božično drevo v obliki jelenčka, čokoladno zvezdico za še slajše decembrske dni, ter pripravili slastno mešanico za topel kakavov napitek. Ob pridnih učencih, ki so se nadvse trudili ni manjkalo pravega prazničnega vzdušja, svoje pa je dodala tudi božična glasba, ki se je celo dopoldne vrtela.

Pa nasvidenje na bazarju! 😊

OBISKALI SMO MESTNI PARK IN GOZD

Učenci prvih razredov smo se v torek, 8. 11. odpravili v gozd. Zjutraj smo v šoli ponovili, katera drevesa že poznamo in kako se imenujejo njihovi plodovi. Nato smo zapeli še nekaj jesenskih pesmic in pesmic, v katerih nastopajo gozdne živali. Pred odhodom smo v učilnici pojedli še malico, nato pa smo se sprehodili do mestnega parka in gozda. V parku smo dobro razgibali svoje noge s tekom, nato pa smo opazovali drevesa, nabirali njihove liste in plodove, ter na papir odtiskovali drevesno lubje. Zdaj zagotovo že vsi vemo, katera drevesa spadajo med listavce in katera med iglavce in kakšne plodove najdemo na katerem od dreves.

PRVOŠOLCI OBISKALI KMETIJO PODPEČAN

V torek, 20. septembra, smo se učenci prvih razredov skupaj s svojimi učiteljicami odpravili na kmetijo Podpečan. V središču Celja nas je pobral avtobus, ki nas je odpeljal čisto do same kmetije. Gospodinja nam je najprej pokazala prostor, kjer smo imeli nekateri pozen zajtrk, drugi pa že hitro malico, in sicer smo jedli domač kruh, s prav tako domačim maslom in mešano marmelado. Za povrh pa smo se posladkali še s slastnim bezgovim sirupom. Ko so bili naši trebuščki polni, smo se odpravili na ogled kmetije, ogledali smo si zajčke, teličke, krave mlekarice, prašičke in kokoši. Seveda so nam prijazno dovolili, da smo živali tudi pobožali in pri kokoših pobrali čisto vsa jajčka, ki so jih kokoši znesla. Na ogledu kmetije pa smo presenečeni opazili, da imajo krave celo svoj sesalnik, ki čisti umazanijo, ko ostane za njimi, zanimivo, kajne? Po koncu ogleda smo imeli še nekaj časa za igro na travniku, nato pa smo se z avtobusom odpeljali nazaj v Celje. In veste kaj? Imeli smo se super, četudi v hlevu ne diši najbolj. 😊

Prvošolci z učiteljicami

POLICISTA NA OBISKU

Učence prvih razredov sta v petek, 7. 10. 2022, obiskala policista s Celjske policijske postaje. Predstavila sta pravila varne hoje, pravilno izstopanje iz avtomobila, razloge, zakaj se moramo pripeti in kakšen avto sedež moramo uporabljati ter tudi, kako varno prečkati cesto. Nato pa sta se policista skupaj z učenci in učiteljicami še sprehodila po mestu, kjer s(m)o učenci svoje znanje praktično preizkusili, prav tako je vsak učenec sam prečkal cesto. Ob obisku policistov so se učenci marsikaj naučili in bodo tako tudi najmlajši udeleženci prometa malce bolj varni, saj že poznajo osnovna pravila. Vseeno pa previdnost in zbranost preostalih udeležencev v prometu ni nikoli odveč.

PREDSTAVITVE ŠPORTOV

V mesecu septembru so bili učenci 1. c razreda pri urah športa deležni predstavitve najrazličnejših športe, ki so jih predstavili vaditelji klubov. V začetku septembra so si učenci ogledali in se preizkusili v rokometu, sledila je zabavna in poskočna predstavitev plesa plesne šole Superstar, vodenje in metanje na koš v sklopu igrive košarke in za konec še predstavitev karateja. Učenci so v takšnih urah športa nadvse uživali, se razmigali in pomerili drug proti drugemu.

OTVORITEV IGRIŠČA

V torek, 4. 10. 2022, smo si učenci prvih razredov skupaj z učiteljicami ogledali otvoritev obnovljenega igrišča pri dijaškem domu v Celju. Košarkarsko igrišče je obarvano v značilne modre barve košarkarskega kluba Dallas, kjer igra naš najboljši slovenski košarkarski as – Luka Dončić. Na otvoritvi smo prisluhnili tolkalcem skupine SToP, si ogledali ogromen plakat Luke Dončiča, ki visi na dijaškem domu, najbolj pa so nas navdušili Dunking Devils. Ti ekstremni akrobati so izvajali neverjetne košarkarske akrobacije, ki so nas pustile odprtih ust. Ob koncu otvoritve pa je sledilo posebno presenečenje, iz topov so poleteli zlati in modri lističi, ki smo jih odnesli s seboj – saj veste, za spomin. 😊

Dostopnost