Razredničarka: Simona Zupančič

PREDSTAVA OB ZAKLJUČKU ŠOLSKEGA LETA

POKAŽI KAJ ZNAŠ – 17. 5. 2021

V razredu imamo veliko nadarjenih pevcev, plesalcev in instrumentalistov. Danes so se lahko pokazali. Doživeli so bučen aplavz.

Upamo, da bodo naslednjič nastopili tudi tisti, ki danes niso.

TRGOVINA – 14. 5. 2021

Tega dne smo se najbolj veselili. Vedeli smo, da se bo razred spremenil v trgovino.

V šolo smo prinesli igrače, ki jih nismo več potrebovali, potem pa smo ji prodali svojim sošolcem.

Toda počasi. Za nakup potrebuješ denar, zato smo si najprej naredili bankovce in kovance. Ko so bile denarnice polne denarja, smo pripravili stojnice in določili cene.

Končno smo začeli prodajati in nakupovati. Kupili smo cel kup odličnih igrač.

To je bil najboljši dan v letu.

PRETEKLOST – 20. 4. 2021

Pogovarjamo se o preteklosti.

Včasih je bilo vse drugače: igrače, oblačila, avtomobili, kolesa, hiše, gospodinjska opravila…

Poiskali smo stare predmete in jih predstavili sošolcem. Nekatere smo takoj prepoznali, za druge pa sploh nismo vedeli za kaj so se uporabljali.

IGRA – 16. 4. 2021

V šoli se tudi igramo. Veseli smo kadar dobimo palčke iz katerih sestavljamo visoke hiše. Pomembno je, da se pri takem delu razumemo in sodelujemo.

Če bi se sprli,  bi se hiša porušila.

MIKLAVŠKI HRIB – 16. 4. 2021

V šoli se pogovarjamo o zemljevidih. Zemljevid je površje narisano z velike višine.

Da bi videli kako izgleda Celje od zgoraj, smo se povzpeli na Miklavški hrib. Z razgledne ploščadi smo poiskali našo šolo in naše domove. Videli smo , da leži Celje v kotlini, ker je obdano s hribi.

Opazovali smo železniške tire, visoke dimnike, Savinjo in Voglajno, avtomobile …

Z vrha je vse manjše.

LUTKE – 24. 3. 2021

Ob materinskem dnevu smo poslušali pravljico Pika Pikapolonica. To je pravljica o Piki, ki je izgubila svojo mamico. S pomočjo lepega risanja in prijateljev, jo je našla.

Izdelali smo lutke in zgodbo zaigrali.

 

KEKSI – 22. 3. 2021

Danes smo pekli kekse. Razdeljeni smo bili v 3 skupine in v skupini smo se pomikali od mize do mize, od testa do testa. Na prvi mizi smo delali kekse z modelčki. Vsakega smo močno posuli z mrvicami.

Na drugi mizi smo izdelovali orehove rogljičke. Ni enostavno narediti lepega rogljička.

Na tretji mizi smo delali kroglice z marmelado. Vse so morale biti enako velike, da so se spekle hkrati.

S keksi smo razveselili naše družine.

PRVI ŠOLSKI DAN – 1. 9. 2020

Takole smo se fotografirali na prvi šolski dan.

Ob koncu leta se bomo primerjali.

Ugotovili bomo, če bomo kaj zrastli in se kaj spremenili.

Ali bodo frizure še vedno enake?

 

1b

Razredničarka: Helena Brezovnik

2. učiteljica: Sara Urbanija

NE SPREGLEJTE NOVIČK IZ 1. B V ŠOLSKEM LETU 2019/2020!

 

ČE VPRAŠATE, KDO TU SMO ZBRANI,

POVSOD PO SVETU SMO ŽE ZNANI.

SAJ VESTE KAJ JE 1. B,

NAJBOLJŠA KLASA, TO SE VE!

 

RADI POJEMO IN SE IGRAMO,

RIŠEMO IN KLEPETAMO.

RAČUNAMO ŽE DO DESET,

NA VSAKI ROKI PRSTKOV PET.

 

KROKODILJI ZOBOBOL IN ZAKLJUČEK BRALNEGA PRIZNANJA V 1. RAZREDU

Nekoč je ob reki Nil živel krokodil. Bil je pravi, veseljaški krokodil, a imel je eno zelo slabo lastnost. NIkoli, res nikoli si ni umil zob. Vse je bilo lepo in prav, dokler ga ni neko jutro zbudila kljuvajoča bolečina. Auuuuuuuuuuuuuuuuu! Kaj pa zdaj? Krokodili rabijo zobe, le kaj bi bilo, če bi mu vsi izpadli? Šment, nekaj bo treba ukreniti! Kaj? To smo ugotovili, ko nas je predzadnji dan šole obiskala knjižničarka Urška in nam odigrala lutkovno pravljico Krokodilji zobobol. Čestitala nam je, da smo prav vsi letos veliko brali, si izposojali knjige v šolski knjižnici in v Mišku Knjižku ter tako osvojili bralno priznanje.

 

BRALI SMO RUSKE PRAVLJICE

V mesecu januarju nas je obiskala mamica naše učenke Alle, ki prihaja iz Rusije.  Alla nam je predstavila rusko abecedo, gospa Malinovscaia pa nam je ob ruskih slikanicah prebrala znani pravljici v ruskem jeziku – Volk in sedem kozličkov in Zlatolaska in trije medvedi. Z zanimanjem smo poslušali, saj je ruski jezik zelo prijeten za naša ušesa. Zelo smo uživali!

 

DEDEK MRAZ NA OBISKU

 

Cin, cin cin, cin, cin cin, zvončki pojejo,
lep je ta božični čas, ki prinaša zimo v vas…

S pesmijo in nasmehom na obrazu smo pričakali dedka Mraza. Utrujen od dolge poti je sedel na star stol in nam zaupal svojo zgodbo. Kaj vse ve in vidi ta možak! Tudi mi smo ga presenetili s kratkim pevskim nastopom, na koncu pa nas je vse nagradil s čokoladami. Obljubil je, da nas prihodnje leto zopet obišče, če ga kaj ne »preseneti«.
Oglejte si galerijo fotografij obiska dobrega moža.

 

 

OGLED GLASBENE PRAVLJICE OZDRAVIMO BABICO ZIMO

V četrtek, 12. 12. 2019, smo bili prvošolci povabljeni na ogled glasbene pravljice Ozdravimo babico zimo. Predstavo so za nas pripravili dijaki 3. letnika Gimnazije Celje – Center. Zgodba o babici zimi, ki je zbolela, nas je nadvse navdušila. Prav tako pa smo uživali ob glasbi in plesu dijakov. V zahvalo smo jim zapeli nekaj zimskih pesmic z upanjem, da babica zima čimprej pride tudi v naše kraje.

 

 

 

OBISK PRAVLJIČNE DEŽELE

V prazničnem decembru smo v našem mestu prvošolci obiskali Pravljično deželo. Dobrodošlico na Glavnem trgu so nam zaželele pravljične vile in nas popeljale na kratek sprehod po lepo okrašenem mestu. Izvedeli smo veliko zanimivosti o našem mestu. Ustavili smo se v Hermanovem brlogu, kjer nas je pričakal Herman Lisjak. Zaplesali in zapeli smo okrog okrašene smrek, se posladkali z okusnimi  torticami ter se zapeljali z avtomobilčki v luna parku.

Še posebej pa smo ponosni, da smo lahko v popoldanske času nastopali na velikem odru Pravljičnega Celja na Glavnem trgu. Učenci 1. b smo se prestavili s pesmijo Mi smo ta svet in s plesom Mi delamo snežaka.

Oglejte si galerijo fotografij.

 

 

BOŽIČNI BAZAR

V petek, 6. 12. 2019, smo na naši šoli izvedli tradicionalni božično – novoletni bazar. Svojo stojnico z izdelki smo imeli tudi 1. razredi. Naša stojnica je bila polna različnih izdelkov, ki smo jih cel mesec pridno izdelovali: novoletni okraski v obliki smrečic iz volne, voščilnice z jelenčki Rudolfi, hranilniki z motivom Božička, naglavni trakovi in gumice za čopke iz blaga in snežne krogle.

V galeriji si oglejte naše izdelke in vesele prodajalce.

 

 

PREDPRAZNIČNO DRUŽENJE IN DELAVNICE S STARŠI

V mesecu decembru smo z učenci 1.b pripravili predpraznično popoldansko druženje in delavnice s starši. Najprej so se učenci predstavili s kratkim pevskim nastopom in slovesno prižgali praznične lučke v razredu, nato pa smo skupaj s starši zavihali rokave in se lotili dela. Iz volne različnih barv smo izdelovali novoletne okraske za šolski božični bazar. Delo smo si popestrili s prijetno božično glasbo, toplim čajem in piškoti. Skupaj smo preživeli čudovito delovno predpraznično popoldne! Oglejte si na v GALERIJI.

 

 

VAJA DELA MOJSTRA

Komaj smo čakali, da začnemo z vajo pisanja črk in številk. Da nam vaja ne bi postala preveč suhoparna, črke in številke vadimo pisati s kredo na majhne tablice. Kot v starih časih! Juhej!

 

 

PRAVLJIČNA URA PRI MIŠKU KNJIŽKU

Konec meseca novembra smo prvošolci obiskali Osrednjo knjižnico Celje. Spoznali smo dom Miška Knjižka. Knjižničarki sta nam povedali kako se obnašamo v knjižnici in kako poiščemo knjige. Prebrali sta nam čudovito zgodbo o veliki popotnici Almi Karlin. Ob koncu pravljične ure smo rešili kratek vprašalnik o Almi Karlin, knjižničarki pa sta izžrebali srečneže, ki so domov odnesli prisrčne nagrade. Oglejte si nas v  GALERIJI.

 

 

PRAVLJIČNA URICA V ŠOLSKI KNJIŽNICI OB VESELEM DECEMBRU

December je prav poseben mesec. Pravljično vzdušje nas čaka na vsakem koraku. Doma, v šoli, v mestu Celju, ki je praznično okrašeno, pa tudi v šolski knjižnici. S prvošolci se v knjižnici pogosto srečujemo, v decembru pa sem jih povabila na prav posebni, pravljični obisk. Učenci so vstopili v okrašeno knjižnico, kjer so gorele lučke ter se v pravljičnem kotičku posedli na preprogo. Po prijetni zgodbi z naslovom Sneg, ki je postregla s številnimi zanimivimi preobrati, je sledilo ustvarjanje. Ker prvošolci že nestrpno pričakujejo sneg, so si izdelali snežaka na smučkah, ki ga rado zebe v ušesa, zato so mu nadeli naušnike za zimo. Prav zabavni snežaki so nastali. Ali so z njimi priklicali zimo, pa presodite sami!

 

 

IZDELOVALI SMO DRUŽABNE IGRE IN IGRAČE

V sredo, 6. 11. 2019, smo imeli prvošolci tehniški dan. Pogovarjali smo se o različnih igrah in igračah ter se odločili, da tudi sami nekaj izdelamo. Izdelali smo antistresne žogice iz balonov in moke, jih porisali in okrasili s trakci. Nato smo izdelali še nekaj družabnih iger: Tri v vrsto, Spomin, Človek ne jezi se. Po končanem delu smo ob gnetenju naših žogic v parih in v skupini igrali družabne igre. Ob igranju iger smo neizmerno uživali.

 


NOČ ČAROVNIC ….WOOOOO

 


JESEN V PARKU IN V GOZDU

Dva meseca v šoli sta nam res hitro minila! Vsak dan smo se kaj novega naučili in konec oktobra z nasmehom v park in gozd pohiteli. Jesenskega sonca smo se naužili, zraven pa smo se veliko novega naučili. Našli smo čas za igro, petje, sproščeno igro in klepetanje. Res smo se veselili, kaj več pa boste na fotografijah opazili.

 


POLICISTKA NA OBISKU

Obiskala nas je ga. policistka ter nam predstavila svoj poklic. Pogovarjali smo se o varni hoji na poti v šolo, o pravilnem prečkanju ceste na prehodih, nošenju rumene rutice in uporabi varnostih pasovih v avtomobilih. V njeni navzočnosti smo odšli na kratek sprehod po okolici naše šole in vadili hojo čez prehode za pešce. Ker smo zelo dobro poslušali in sodelovali, nam je policistka obljubila, da si bomo lahko za nagrado na koncu šolskega leta ogledali še policijsko postajo in vozila. Oglejte si nas v GALERIJI fotografij.

 

 

DRUGI  ŠPORTNI  DAN – LOVSKA KOČA

V petek, 18. 10. 2019, smo imeli drugi športni dan. Dan je bil lep in pot nas je vodila proti Lovski koči. Med vzpenjanjem smo opazovali naravo in jesenske spremembe v gozdu. Na Lovski koči smo pomalicali in si odpočili. Na poti nazaj v šolo smo se zasluženo ustavili na mestnih igralih. Poglejte si nas v akciji.

 

 

»DRUGAČEN DAN« ali ELMERJEV DAN

Poznate zgodbico o slončku Elmerju?

Učiteljice so nam pripravile «drugačen dan« ali ELMERJEV DAN.

Ta dan smo stkali nova poznanstva in prijateljstva. Nismo pripadali ne 1.a in ne 1.b razredu, temveč so nas učiteljice razporedile po barvah zamaškov, ki smo jih zjutraj izžrebali. Vsaka od učiteljic je pripravila svojo delavnico…branje zgodbice v angleškem jeziku, učenje pesmice Elephatn Song, igre barv v angleščini, izdelovanje mask slončka Elmerja, razvijanje »fine motoroke« s pomočjo kljukic, perlic, pincet, zamaškov…razvijanje čutil s pomočjo socialnih iger in nenazadnje risanje z nogami.

Dan, ki nam bo ostal v posebnem spominu, saj smo se ves dan igrali, pa vendar veliko novega spoznali, doživeli in najpomembneje stkali nova prijateljstva.

 


DRSALNI TEČAJ

 

Komaj smo prvošolci zakorakali v nove šolske klopi, že so nas je čakale razburljive dogodivščine na ledu. Kljub vročemu, sončnemu vremenu smo se odpravili na drsalni tečaj. Na drsališču smo zelo uživali, z nami pa se je trudilo šest drsalnih učiteljev. V petek so nas prišli pogledat starši, stari starši, bratje in sestre. Pokazali smo jim svoje drsalne veščine, na koncu pa prejeli zaslužene medalje. Naše dogodivščine na ledu si oglejte v galeriji fotografij.

 

 


1. B PRVIČ V ŠOLSKI KNJIŽNICI

V torek, 17. septembra, na Dan zlatih knjig in ob začetku tekmovanja za bralno priznanje, je šolska knjižnica zažarela v polnem sijaju veselih in nadobudnih otroških lic. Prvič v tem šolskem letu so nas namreč obiskali naši prvošolci. Da bi se jim prvi obisk šolske knjižnice kar najlepše vtisnil v spomin, smo jim pripravili topel sprejem. Skupaj smo ugotovili, da je naša šolska knjižnica prostor, namenjen vsem učencem naše šole. Je majhna, a prav zato se v njej še toliko bolje počutimo, ko brskamo po knjigah in si jih izposojamo. A to pride na vrsto naslednji mesec!
Ker pa je včasih poslušati, kaj piše v knjigi, še zanimiveje kot listati po njej, je gospa knjižničarka otrokom prebrala zanimivo pravljico o tem, kaj se zgodi, če se želi volk naučiti brati, da bi se lažje spoprijateljil z živalmi na kmetiji. Ja, prav ste slišali! Volk iz pravljice Tiho, tukaj beremo!
Učenci so pravljico poslušali z napetimi ušesi in uživali v podobah iz pravljičnega sveta.
Vsak prvošolec je nato v dar prejel knjigo Škrat Kuzma dobi nagrado ter knjižno kazalo v podobi lubenice, ki jim bo v pomoč pri branju zgodbic in pravljic skupaj s svojimi starši.

Knjižničarka Urška Sotler

 

 

NA KMETIJI JE LEPO…

V četrtek, 19. 9. 2019, so imeli prvošolci naravoslovni dan. Odpeljali smo se na kmetijo Podpečan v Galiciji, kjer smo preživeli zanimivo dopoldne. Najprej nas je gospodarica pogostila z bogato zdravo malico in doma pripravljenim sokom ter nam povedala nekaj zanimivih informacij o kmetiji. Seveda so nas vse najbolj zanimale domače živali in kmetijski stroji. Ogledali smo si hlev s kravami in telički, svinjak s svinjami in malimi pujski, kurnik s kokošmi in piščančki, božali smo majhne zajčke in se šopirili ob domačem petelinu. Na koncu pa smo sproščeno tekali in se igrali na bližnjem travniku. Oglejte si naše »kmečke« dogodivščine v GALERIJI.

 

 

ROJSTNI DNEVI V 1. B

Takole smo pozirali za naš rojstnodnevni razredni koledar.

 

 

PREDSTAVITEV PLESNE ŠOLE IN KOŠARKE

S svojim obiskom na naši šoli so nas razveselili plesalci plesne šole Superstar in košarkarji iz Košarkarskega kluba Celje. Plesalka plesne šole nas je naučila zanimivo koreografijo, ob kateri smo neznansko uživali. Košarkarji pa so nam pripravili poligon in štafetne igre s košarkarskimi žogami, preko katerih smo spoznali osnove košarke.

Bilo nam je zelo všeč!

 

 

PRVI ŠPORTNI DAN – POHOD PROTI VISEČEMU MOSTU

Prvošolci smo imeli v petek, 13. 9. 2019, prvi športni dan. Zjutraj smo se v razredu pogovorili o pravilih varnega obnašanja v prometu in v naravi, si nadeli rumene rutice in se podali na pot. Pot nas je vodila skozi mesto, ob reki Savinji, v smeri proti Špici. Lepo in sončno vreme nam je dan še polepšalo. Na poti smo opazovali promet, naravo in rečni tok Savinje. Poslušali smo petje ptic in se nadihali svežega zraka. Ko smo prišli na cilj, smo se zasluženo okrepčali z malico in posladkom. S kratkim tekom in gibalnimi vajami smo porabili še preostanek energije. Najslajše pa je bilo na koncu, ko smo si privoščili še kratko igro na igralih v mestnem parku. Naš pohod si oglejte v GALERIJI fotografij.

 

 

POŠASTKI V NAŠEM RAZREDU

V naš razred so se čisto tiho prikradli majhni prijazni pošastki. Živijo v veliki modri škatli na omari v našem razredu Ker imajo zelo radi prijazne, tihe in vedoželjne otroke, se večkrat prikradejo na naše šolske mize, čisto blizu nas. Tam obtičijo in nas tiho opazujejo pri našem delu in učenju. Tudi nam so všeč in uživamo v njihovi družbi!

 

 

RAZMIGAJMO MALE PRSTKE

Da bomo čim lažje začeli risati vzorčke, pisalti črke in številke, smo si skozi igro razmigali naše prstke. Sestavljali smo vzorčke, obešali barvne kljukice in sestavljali barvno zaporedje, prebirali barvne kroglice, zavezovali čevlje, s pincetami polagali »puhke« na različne motive … Oglejte si nas v GALERIJI fotografij.

 

 

PRVI ŠOLSKI DAN

Za prvošolčke je bil prvi šolski dan prav poseben, saj so v šolo prišli skupaj s svojimi starši. Na dvorišču je plapolalo kar 53 balončkov rumene in rdeče barve.

Najprej so se vsi odpravili v telovadnico, kjer jih je pričakala Pika Nogavička. Po kratkem programu je sledil prijazen pozdrav pomočnice ravnateljice, gospe Alene Munda.

Prisluhnili so tudi podžupanji, ge. Bredi Arnšek, ki je nagovorila vse zbrane.

Vsak prvošolček je prejel rumeno rutko, s katero bo bolj viden in s tem varen udeleženec v prometu.

V učilnici jih je pričakalo majhno sladko presenečenje, nato so se pozdravili z učiteljicami in se okrepčali s sadno malico.

Nasmejanih obrazov in polni pričakovanj so odšli skupaj s starši domov.

Vsi ostali učenci pa so polni pričakovanj sedli v šolske klopi v višjih razredih. Spoznali so razrednike in prejeli urnike.