Skoči na glavno vsebino

 

Razredničarka: Anita Šmid

ZIMSKI ŠPORTNI DAN

Zadnji dan pred zimskimi počitnicami smo izkoristili za zimski športni dan. Ker letošnja zima ni naklonjena vragolijam na snegu, smo se namesto na sankanje odpravili kar na pohod. Odpravili smo se proti staremu gradu. Na sončni livadi smo pojedli malico ter se nastavljali sončnim žarkom. Po pohodu smo si pomahali v pozdrav in krenili zimskim počitnicam naproti.


TEDEN PISANJA S PROSTO ROKO

Ob tednu pisanja s prosto roko smo se drugošolci oglasili v šolski knjižnici. Gospa knjižničarka nas je poučila o tem, kdaj so nastali prvi zapisi ter nam predstavila dolgo pot do nastanka prvih knjig. Na hudomušen način nam je pokazala, kako je pouk potekal v starih časih in kako strumno so otroci sedeli, če je učitelj imel palico v rokah. Ob koncu druženja smo se preizkusili v pisanju inicialk, s katerimi smo skušali zapisati svoja imena. Nekaj foto utrinkov našega druženja si lahko ogledate v galeriji.

VESELI DECEMBER V 2. C
V najbolj veselem mesecu leta smo se drugošolci zabavali po svoje. Ogledali smo si gledališko predstavo Heidi in izdelovali razredne slikanice. Ker smo bili pridni, nas je obiskal celo Dedek mraz. Na zadnji šolski dan v decembru smo svoje talente pokazali na razredni prireditvi Pokaži, kaj znaš. Nekaj utrinkov veselega decembra si lahko ogledate v galeriji.


OGLEDALI SMO SI GLASBENO PRAVLJICO

V četrtek, 12. 12. 2019, smo se odzvali prijaznemu povabilu dijakov 3. a GCC, ki so za nas pripravili uprizoritev glasbene pravljice z naslovom Ozdravimo babico zimo. Občudovali smo kostume, pesmi in igro ustvarjalnih dijakov, ki so v naše kraje za konec tedna priklicali pravi pravcati sneg. Hvala za vabilo, še se bomo oglasili!

RIMARIJE V 2. C

V 2. c smo včasih pesniško navdihnjeni. Tokrat smo rimali in poustvarjali ob pesmi Jaz sem jež pesnice Svetlane Makarovič. Nastali sta dve zanimivi pesmici, ki jih želimo deliti z vami.


JAZ SEM KONJ

Jaz sem konj, ti pa ne!

Jaz pa skačem, ti pa ne!

Jaz pa dirkam, ti pa ne!

Mene pa jezdijo, tebe pa ne!

Jaz imam kopita, ti pa ne!

Vsakogar lahko brcnem,

ti pa nikogar!


Neja Lindič in Iza Roudi, 2. C

 

JAZ SEM MUCA

Jaz sem muca, ti pa ne!

Jaz pa praskam, ti pa ne!

Jaz lahko pojem miš, ti pa ne!

Jaz imam toplo dlako, ti pa ne!

 

Jaz sem prava važička, ti pa ne!

Vsak bi se z mano rad igral,

s tabo pa nobeden!

Lila in Julija Godec, 2. c

 

USTVARJALNO NA TEHNIŠKEM DNEVU

 

V sredo, 27. 11. 2019, smo drugošolci ustvarjali prevozna sredstva iz odpadnih embalaž. Imeli smo namreč tehniški dan na temo Promet. V šolo smo prinesli škatlice različnih oblik in velikosti, tulce, zgoščenke in barvni papir. Vsak si je izdelal svoje prevozno sredstvo. Nastale so rakete, letala, vlaki, avtobusi, avtomobili, kamioni in nekatera še neizumljena prevozna sredstva naše prihodnosti. Izdelali smo tudi prometne znake iz kartona ter igralno podlogo s prometnimi površinami. Kam nas je ponesla ustvarjalnost, lahko preverite s klikom do galerije.


MI SE Z VLAKOM PELJEMO, DOBRO VOLJO MELJEMO …

V petek. 22. 11. 2019, smo imeli naravoslovni dan na temo Potujemo. Obiskali in ogledali smo si železniško postajo Celje. Z vlakom smo se odpeljali v Šentjur, kjer smo si v bližini železniške postaje Šentjur ogledali Muzej južne železnice. Prijazni gospod Bučar, lastnik muzeja, nam je razkazal Franc-Jožefov prometni urad ter obilo starih fotografij in predmetov iz obdobij od leta 1850 dalje. Ogledali smo si tudi bločno postavljalnico, parno lokomotivo, signalno-progovne naprave ter zaščiteno eksotično drevo pagodovec, ki je darilo avstrijskega dvora ob otvoritvi proge Gradec-Celje.

Ob vrnitvi v Celje smo primerjali obe železniški postaji med seboj in ugotavljali njune podobnosti in razlike. Nekaj utrinkov iz našega potovanja si lahko ogledate v galeriji.

 

POMEMBEN OBISK V 2. C

V ponedeljek, 11. 11. 2019, smo imeli v razredu prav poseben obisk. Obiskala sta na celjska polistista, ki sta nas poučila o prometni varnosti in tem, kako se kot pešci varno gibamo v prometu. Opomnila sta nas na uporabo varnostnih pasov v avtomobilu, čelade na kolesu in odsevnih teles (kresničke) pri prihodu in odhodu v šolo. Nekaj foto utrinkov obiska si lahko ogledate v galeriji.

 


JESENSKI ŠPORTNI DAN
Zbrali smo se na šolskem dvorišču. Nato smo se podali na zelo dolgo pot. Šli smo ob reki Savinji. Videl sem kužke. Nato smo šli čez most in na hrib. Na začetku hriba je bilo igrišče. Tam smo se ustavili in vzeli malico iz nahrbtnika. Po malici smo se igrali. Nato smo šli nazaj po gozdu. Bila je kratka pot. Nato smo šli na mestno igrišče, ki ima igralo z zajlo. Z Imranom sva se igrala brata. Oba sva bila v igri študenta. Nato smo šli nazaj v šolo. V garederobi smo se preoblekli in preobuli v copate ter šli v jedilnico. Za kosilo smo jedli: juho z rezanci, francosko solato in  kanelone. Nato smo šli v razred. Učiteljica nam je brala Pikija Jakoba. S pravljico o medvedji mamici se je naš športni dan zaključil.
Klemen Pečenko, 2. c

 


DRUGOŠOLCI NA LEDU

Čeprav je jesen šele prišla v naše kraje, smo drugošolci že z mislijo na zimo ponovno nabrusili drsalke, si nadeli zimska oblačila, zaprli čelade in se zapodili na led. Cel teden smo hodili na drsališče v Mestni park. Naučili smo se nekaj novih trikov, predvsem pa smo na ledu postali bolj samozavestni. Na zaključku drsalnega tečaja smo ob spodbudah staršev oddrsali poligon in za nagrado prejeli zlate medalje. Komaj čakamo na nove podvige na ledu!

 

RAZREDNO GLEDALIŠČE: ZRCALCE

“Na ledini gozdne jase je ležalo zrcalce. Kdo ga je izgubil, se ne ve. Morda pastirica, ki je hodila tam mimo s čredo, morda lovec, ki je sedel tamkaj v travo, da se odpočije, morda otroci, ki so se kdaj znašli tam – kdo bi vedel. Zrcalce je bilo torej tu in v njem so se ogledovali zdaj nebo, zdaj sonce, zdaj vejevje, zdaj oblak, zdaj ptice, ki so letele nad njim …”

Po branju pravljice Zrcalce je nastala ideja, da zgodbo tudi odigramo. V igri vlog smo se zelo zabavali. Tukaj je nekaj utrinkov.

Dostopnost