Skoči na glavno vsebino

ČETRTEK, 10. 3. 2022

Joj, kje naj začnemo? Današnji dan je bil poln zanimivih doživetij.

Zbudilo nas je petelinje kikirikanje in kokošje kokodakanje. Hitro smo se oblekli in odšli na jutranjo telovadbo ob glasbi. Ugotavljamo, da so v našem razredu skriti talenti.

Po zajtrku smo se odpravili pred dom in se razdelili v dve skupini. Ena skupina je ugotavljala, kje vse lahko najdemo vodo in v kolikšni meri je tam prisotna. Naučili smo se prefiltrirati umazano vodo in izdelali napravo za filtracijo vode. Druga skupina je s pomočjo naravnega učnega materiala utrjevala znanje z določenih matematičnih področij (geometrijske oblike, merjenje, naravna števila in število 0, računske operacije…). Po malici smo se skupini zamenjali.

Komaj smo čakali na kosilo, saj smo bili že pošteno lačni. Po kosilu je bil čas za počitek in druženje v sobah.

Sledile so popoldanske aktivnosti. Zopet smo se razdelili v dve skupini. Ena skupina je spoznavala igre, ki so se jih v preteklosti igrale naše babice in dedki. Izdelali smo preproste poligone iz naravnih materialov, ki smo jih našli v okolici doma. Vse poligone smo z veseljem preizkusili in uprizorili medsebojno tekmovanje v različnih spretnostih. Druga skupina se je medtem spoznavala z osnovami športnega plezanja na drevo. Seznanili smo se s tehniko vzpenjanja in varovanja in se po svojih zmožnostih vzpeli na bližnjo smreko. Nekateri so bili pri plezanju urni kot veverice!

Po malici smo se zamenjali. V bližnjem gozdu smo se učili še osnov preživetja v naravi. V majhnih skupinah smo izdelali zasilno prebivališče iz naravnih materialov in šotorskega krila. Bilo je veliko smeha in še več neuspelih poskusov. A nekaterim je uspelo in na koncu smo bili vsi zadovoljni.

Po obilni večerji in slastnem pudingu nas je čakal družabni večer ob tabornem ognju. To je bilo res pravo doživetje.

Sedaj smo že vsi v posteljah. Jutri nas čaka neprijetno pospravljanje in pakiranje. A bomo pohiteli, saj nas čakajo dopoldan še nekatere dogodivščine. O njih vam bomo pripovedovali ob prihodu domov.

Hkrati se veselimo vaših objemov in smo žalostni ob misli, da se je vse zaključilo. Saj veste! Kar je dobro, se prehitro konča.

Učenci 4. C z učitelji

SREDA, 9. 3. 2022

Ob prihodu v dom Prvine nas je pozdravilo prijetno sonce. Pojedli smo malico in se odpravili na krajši sprehod v bližnji gozd. Imeli smo MATEMATIKO V NARAVI – iskanje geometrijskih oblik v naravi.

Po vrnitvi v dom smo se namestili v lepo opremljene sobe. Začelo se je »prijetno opravilo« – urejanje postelje, nameščanje posteljnine. Za nekatere res zanimivo opravio!

Po obilnem kosilu smo se razdelili v dve skupini in menjaje opravili dve delavnici: SPREHOD MED DREVESI in GOZD, MOJ DOM.

Po res slastni večerji smo imeli ustvarjalno delavnico – izdelovali smo držala za risbe iz naravnih materialov.

Po tuširanju in umivanje zob smo se odpravili k zasluženemu počitku.

Učenci 4. C s spremljevalnimi učitelji

Dostopnost