Skoči na glavno vsebino

Razredničarka: Špela Kresnik

IZDELOVANJE KNJIŽNIH KAZAL

Učenci 5. b razreda v letošnjem letu sodelujemo v projektu mednarodne izmenjave knjižnih kazal, katerega vodja je ga. Urška Sotler. Namen projekta je sodelovanje različnih šol po svetu in izmenjava kazal med vrstniki.
V okviru likovne umetnosti smo izdelali prav posebna kazala «kaktuse«. S pomočjo naše knjižničarke so se naši petošolci preizkusili v šivanju. Za nekatere izmed njih je bila to zanimiva izkušnja, saj so se s šivanjem srečali prvič. Kljub temu so nastali čudoviti izdelki. Več o našem ustvarjanju si lahko pogledate na spodnjih fotografijah.

KOLESARSKI ŠPORTNI DAN

V torek, 11. 10. 2022, smo s petošolci izvedli že drugi športni dan, ki je bil tokrat namenjen kolesarjenju. Delo je potekalo v skupinah in na različnih postajah.
Na eni izmed postaj so se učenci izkusili v spretnostnem poligonu na šolskem igrišču. Z delom so nadaljevali v računalniški učilnici, kjer so se seznanili z vstopom v spletno učilnico SIO. Prejeli so uporabniška imena in gesla, ki so potrebna za vstop v učilnico. Na koncu je sledil še voden ogled kolesarske poti s policistom. Učenci so z zanimanjem poslušali napotke za varno vožnjo s kolesom.
Športni dan smo zaključili s poljubno vožnjo po šolskem igrišču in druženju na kolesih. Učenci so uživali, kar je razvidno tudi iz spodnjih fotografij.

Dostopnost