Skoči na glavno vsebino

Vreme zna biti sila muhasto in zadnje dni smo to pogosto izkusili na lastni koži. Se je pa ta konec tedna vendarle pokazalo v dosti boljši luči, saj se je bržkone usmililo mladih mepijevcev III. OŠ Celje in nam omogočilo, da smo poskusno MEPI odpravo, ki je potekala v petek in soboto, uspešno izvedli brez ene same samcate kapljice.

Mladi mepijevci s temperaturo sicer še nismo bili povsem zadovoljni, zato upamo, da bo vreme še lepše v času kvalifikacijske odprave. Smo pa kljub temu v poskusni odpravi uživali, se družili, raziskovali, smejali, se potili in krepili medsebojne vezi. Kar se da koristno smo izkoristili čas, ko smo se lahko družili kot prijatelji in to brez telefonov in drugih elektronskih pripomočkov. Dva dni smo preživeli kot raziskovalci divjine z zemljevidom in ostrim očesom in iskali pot do cilja, ki nas je vodila skozi prostrane gozdove, po s cvetlicami posipanih travnikih, med osamljenimi kmetijami in lepotami rastlinsko-živalskega kraljestva.

Med odpravo smo izkusili, kako zanimivo je lahko življenje tudi brez sodobnih elektronskih pripomočkov in kako zelo koristnega se počutimo, če sami zakurimo ogenj, si skuhamo topel obrok in ga delimo s prijatelji ob prijetnem in sproščenem vzdušju. Če kaj, je smeh tisti, ki je zaznamoval našo tokratno odpravo. Smeh, ki se je skupaj z občasno pesmijo razlegal po dolinah naše lepe dežele in pregnal vse divje živali, ki ga niso ravno vajene. Naslednjič bo verjetno že bolje, saj smo tudi tokrat že opazili nagajivo in radovedno miško, ki nas je med potjo prišla pogledat iz svojega skritega domovanja.

Ponovno se javimo junija, do takrat pa prijazen MEPI pozdrav!

Mladi mepijevci

Dostopnost