Skoči na glavno vsebino

December bi moral biti čas velikega veselja, vonja po cimetu, prijetnega kramljanja, lepih spominov, branja in druženja. Včasih na druženje kar malo pozabimo, saj je december tudi čas hitenja, da ulovimo tisto pravo božično darilo za ljudi, ki jih imamo radi.

Druženje in »tisto pravo darilo« smo tokrat združili v 3. božično-novoletni knjižni čajanki odraslih bralcev III. osnovne šole Celje, kamor smo povabili tudi ustvarjalne mame, ki so se še posebej izkazale pri ustvarjanju za dobrodelni božično-novoletni bazar. Kar 26 se nas je zbralo, da bi tokrat (kot se na čajanki sicer spodobi) malo manj kramljali, dosti več pa ustvarjali. Združili smo ljubezen do branja in knjig z ustvarjanjem ter si zadali precej zahtevno nalogo: izdelati ovitek za knjigo iz blaga s knjižnim kazalom, kamor bomo lahko pospravili knjigo, ki jo trenutno beremo ali ga podarili. Nobeden izmed 26 udeležencev knjižne čajanke se izziva ni ustrašil, ampak so se pogumno podali v svet pisanega blaga, gumbov, trakov, barv, prejic, šivank in dodatkov. Pod mentorstvom knjižničarke Urške Sotler, ki jih je pri izdelavi vodila (in zagotavljala vsakemu čudovit izdelek) je nastalo 22 čudovitih unikatnih ovitkov za knjige, na katere so lahko udeleženci čajanke ( mentorica prav gotovo je) upravičeno ponosni.
Kramljanja je bilo vseeno precej, prav tako ustvarjanja in krepčanja s sladkimi pregrehami, manjkal pa ni niti božični čaj z vonjem po cimetu. Po dveh urah in pol smo odhajali domov zadovoljni, da smo preživeli krasen večer, ki nam bo ostal v spominu vedno, ko bomo vzeli v roke knjigo, ovito z unikatnim knjižnim ovitkom. Čas leti kot ptica, včasih pa se plazi kot polž, zagotovo pa je vedno tak, kot si ga sami naredimo. Naredili smo si čudovit večer in čas odlično izkoristili. Vabimo vas, da se nam naslednjič pridružite tudi vi!

Gostiteljica čajanke: knjižničarka Urška Sotler

Dostopnost