Skoči na glavno vsebino

V petek, 22. 11. 2019, se nas je 10 četrtošolcev in petošolcev z ga. Kuhar in ga. Cvelfer odpravilo na OŠ GLAZIJA, kjer so imeli dan odprtih vrat. Povabili so nas v jedilnico, kjer je bilo zbranih veliko učencev iz vseh celjskih šol. Najprej nas je pozdravila gospa ravnateljica, potem pa nas je naša spremljevalka  pospremila na ogled različnih dejavnosti in prostorov. Ogledali smo si bazen, različne učilnice, prostore za terapije, sobe, kjer nekateri čez teden prespijo. Izvedeli smo, da so na tej šoli različni učenci z različnimi težavami in motnjami. Vsak potrebuje drugačen pristop in pomoč, različne pripomočke in terapevte, ki jim vedno pomagajo.

Pri njih pouk poteka drugače. Nekateri so risali, sestavljali, se pogovarjali, plesali, delali razgibalne vaje v bazenu, kuhali, ustvarjali… . Bili so nas veseli, a tudi sramežljivi.

Tudi mi smo sodelovali na treh delavnicah. Najprej smo iz barvnih vrvic izdelovali zapestnice, a meni ni najbolj uspela. Potem smo odšli v učilnico 2. razreda, kjer smo z učenci plesali in peli. Zelo sem se zabaval. Na koncu smo šli v gospodinjsko učilnico.  Krasili smo že pripravljeno pecivo in sadje. Naredil sem ježa iz sadja, povaljal čokoladne kroglice v kakav in kokos ter biskvitno pecivo okrasil s čokoladnimi mrvicami. Na koncu smo se vsi posladkali.

OŠ Glazija smo zapustili z mislijo, da moramo biti hvaležni za vse, kar zmoremo in imamo.

ERAZEM ALIČ, 4. B

Dostopnost