Skoči na glavno vsebino

Četrtek, 7. 11. 2019

Danes zjutraj nas je za spremembo zbudil g. Đudarić. Po jutranjem sprehodu smo s puncami pospravile sobo ter odšle na zajtrk. Na dopoldanskih dejavnostih smo spoznali nove rastline in zelišča, njihovo uporabo, pripravljali pa smo tudi čaje.

Po kosilu je sledilo lokostrelstvo. Bilo je zanimivo ponovno v roke prijeti lok. Po večerji smo se na hitro uredili ter pripravili nekaj točk, s katerimi smo se skupinsko predstavili. Sledil je ples, kot zaključek našega bivanja v šoli v naravi.

Glede na to, da se bliža konec, bi rada sporočila, da mi je šola v naravi res spremenila to šolsko leto na bolje. Vsak dan smo se imeli boljše, čeprav smo se nekajkrat sporekli z učitelji. Vse skupaj je res minilo prehitro.

Patricija Brezlan, 8. a

 

Sreda, 6. 11. 2019

Po jutranjem bujenju smo odšli na kratek sprehod. Po zajtrku smo pripravili sobe za ocenjevanje. Razdeljeni v skupine smo se pripravili na različne dejavnosti. Naša skupina je v gozdu nabirala liste dreves in različna zelišča. Po malici smo določevali liste s pomočjo določevalnih ključev.

Po kosilu smo prosti čas izkoristili za pogovore in poslušanje glasbe. Popoldanska dejavnost naše skupine je bila učenje 6 vrst vozlov. V naslednjem prostem času smo pisali dnevnike, ki jih predstavljamo na skupnem srečanju po večerji. Srečanju so namesto večernega pohoda, zaradi dežja, sledile športne aktivnosti v telovadnici.

Dan je potekal aktivno in zabavno.

Larissa Preložnik, 8. a

 

Torek, 5. 11. 2019

Jupi! Danes imam rojstni dan. Ko smo se zbudili, smo odšli na krajši sprehod. Po zajtrku smo si šli ogledat rastline (zelišča), jih vonjali in pokušali. Reševali smo učne liste. Opazovali smo želvo in deguja (nekaj med mišjo in hrčkom). Kuhali smo tudi čaje. Naša skupina je kuhala žajbljev čaj, katerega okus pa nam ni bil preveč všeč.

Pri kosilu so mi čestitali za rojstni dan. V kuhinji so mi pripravili sladico. Namesto počitka smo odigrali v telovadnici nogomet. Popoldanska dejavnost naše skupine je bilo lokostrelstvo, ki je zelo atraktivna disciplina. Zvečer smo imeli športne igre, igrali smo odbojko.

Ob 22. uri moramo pogasniti luči v sobah.

Jure Bajuk

 

Ponedeljek, 4. 11. 2019

Ob 9. smo se z avtobusom odpeljali proti CŠOS Gorenje nad Zrečami. Prispeli smo v lep, urejen in topel dom. Napotili so nas v sobe, kjer smo si razpakirali prtljago in počakali na kosilo. Kosilo se nam je zdelo vrhunsko (čufti, pire krompir, vaniljev puding) in zelo okusno.

Po kosilu je sledil dvourni sprehod do cerkve sv. Martina. Zanimiva se nam je zdela legenda o sv. Kunigundi, katere cerkev stoji na Gorenju. Zaradi obtožb o prešuštvu je svojo nedolžnost dokazovala s hojo po žerjavici. Po vrnitvi v dom smo imeli nekaj prostega časa. Po večerji so sledile spretnostne igre v telovadnici. Delovni dan bomo zaključili ob 22. uri, ko nas čaka prvo spanje v našem enotedenskem prebivališču.

Lovro Ščurek, 8. b

Dostopnost