Skoči na glavno vsebino

Vsi, ki se učimo nemščino, smo se v petek, 9. 6., zbrali pred postajo Metropol in se odpeljali proti Zotter čokoladnici v Avstriji. Ko smo prišli tja, smo zagledali sliko človeka, ki je bil premazan s čokolado, zato smo se smejali. Nato smo odšli v Zotterjev domači živalski vrt, se spuščali po toboganu ter se preizkusili na igralih. Ogledali smo si še pokopališče neuspelih čokolad (Wurst und Senf, Tomate und Honig …).


V sami tovarni smo si najprej ogledali film o Zotterjevi čokoladi in nato odšli na ogled proizvodnje in pokušino čokolad. Na izbiro smo imeli več kot 300 vrst različne čokolade vseh oblik (100 % čokoladna, mandljeva, kavna, karamelna in druge). Ko je bilo večini že slabo , smo ugotovili, da so najboljše čokolade na koncu. Nazadnje smo v Schokoladen kupili nekaj najljubših izdelkov in se odpravili proti mestu Gradec.


Tam smo si najprej ogledali cerkev in mavzolej. Nato smo z zobato železnico odšli do urnega stolpa, kjer smo ugotovili, da sta kazalca zamenjana. Nekateri so se v mesto spustili s toboganom, drugi z dvigalom in tretji so šli peš. Zatem smo imeli ogled orožarne z več kot 10 000 kosi starinskega orožja in pa vznemirljivim konjskim oklepom. Na koncu smo si privoščili še kaj za pod zob in se utrujeni odpravili domov.


Nik Bračun in Enej Pukl

Dostopnost