Skoči na glavno vsebino

V tednu med 13. in 18. majem so nas ponovno obiskali naši prijatelji iz Nemčije in Grčije, s katerimi v okviru projekta Erazmus+ ustvarjamo filme na temo povezovanja, solidarnosti in vključevanja. Tokrat so učenci z lastnimi idejami in interpretacijo ter z uporabo animacije malo drugače predstavili slovensko Zdravljico. Nastal je zelo zanimiv izdelek, ki si ga boste lahko kmalu ogledali na uradni spletni strani našega projekta v družbi ostalih filmov, ki smo jih do sedaj posneli.

Ker pa smo med napornimi snemanji potrebovali tudi počitek, smo se »ohladili« v bazenih Thermania Laško. V otroški knjižnici Miško Knjižko smo poslušali slovensko ljudsko pravljico Janček Ježek v kar treh jezikih (ali uganete katerih?). Obiskali smo lisjaka Hermana v njegovem brlogu, kjer so nas navdušile igrače, a tudi poučni eksperimenti. Raziskovali smo podzemni svet v Premogovniku Velenje in se odpravili v Slovenj Gradec, kjer smo si pobližje ogledali znano čebelarstvo Perger, se naužili prijetnih vonjav in posladkali z medenimi izdelki. Seveda ni zmanjkalo časa niti za krepitev prijateljskih stikov – spoznavali smo drug drugega, družili pa smo se tudi z našimi šolskimi ljubljenčki.

Naše srečanje smo sklenili z zaključno prireditvijo, kjer smo se poslovili od svojih gostov in se s sladico, ki smo jo sami pripravili, zahvalili našim staršem, ki so ves teden gostili naše mlade prijatelje.

V prihodnjem tednu se odpravljamo na gostovanje v Nemčijo, kjer bomo preživeli še en prijeten teden z našimi nemškimi prijatelji, na gostovanju pa se nam bodo tokrat pridružili tudi vrstniki iz Poljske.

Prijazen pozdrav,

ekipa Erasmus+

Dostopnost