Januarske delavnice za nadarjene učence so bile posvečene ustvarjalnosti na področju izraznosti in kulinarike. Obiskala nas je namreč Mojca Pibernik, ki že vrsto let sodeluje s šolami širom Slovenije in spodbuja ter izvaja delavnice improvizacijskega gledališča. Odzvala se je povabilu Metke Vajdič, ki je gospo nedavno obiskala z nekaj učenci naše šole in takoj prepoznala privlačnost in zanimivost delavnice za nadobudne mlade talente. Naši učenci so tako imeli priložnost spoznati način dela in strategije, ki jih lahko uporabimo med improvizacijo. Le kdo se ne boji negotovega in v strahu razmišlja, kaj storiti, če nas neka stvar ujame nepripravljene? No, predstavljajte si, da vas to doleti celo na odru pred ogromno skupino ljudi, ki vas opazuje in spremlja, kako iznajdljivi boste. Po besedah vodje delavnice, so se naši učenci izvrstno odrezali, zato nameravamo go. Pibernik še kdaj obiskati.
Druga delavnica za ustvarjalne pa je bila kulinarično obarvana, saj so učenci z Aleksandrom Verhovškom poskrbeli, da je popoldne na šoli bilo tudi slastno in dišeče. Učenci so se zelo hitro prelevili v male kuharske mojstre, si oprtali predpasnike in v rokah zavihteli kuhalnice. Hodnike šole je kmalu napolnil vonj hrustljavih sirno-mesnih pogačic ter aromatičnega kakava, ki je krasil pregrešno dober nutellamisu. Če se učencem ob tokratni delavnici ni vsaj malo ustavila čokolada, se jim nikoli ne bo!