Skoči na glavno vsebino

III. osnovna šola Celje se že od nekdaj ponaša z uspešnim in bogatim delom na področju kulturnega udejstvovanja. Že dolgo nas na šoli spremljajo glasba, pesem, različne gledališke in plesne skupine, folklora, literarno, filmsko in likovno ustvarjanje, prireditve, sodelovanje pri izvedbi različnih prireditev, proslav, slovesnosti in obeležitvi pomembnih dogodkov ter praznikov. Leta 2015 smo se zato prvič potegovali za naziv “kulturna šola”, ki smo ga maja 2015 tudi prejeli. Tako smo se pridružili mnogim drugim slovenskim osnovnim šolam, ki s pomočjo kulture negujejo slovenski jezik, kulturo, tradicijo, umetnost in gradijo mostove med ljudmi. V Celju je v tem času nastalo tudi posebno združenje kulturnih šol celjske in širše regije, katerega poglavitni namen je spodbujati kulturne dejavnosti, si izmenjevati primere dobre prakse, združno organizirati kulturne programe prireditev in najboljše kulturnike ob koncu leta nagraditi z izletom v neznano.

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, ki naziv “kulturna šola” podeljuje, je skrbno spremljalo naše delo od prejema tega pomembnega naziva in nam pred nekaj dnevi sporočilo, da smo se ponovno izkazali kot izjemno uspešna ustanova, ki dobro ve, kako pomembna je kultura za prihodnost slovenskega jezika in naroda. Veseli in ponosni smo, da ste naši učenci tako pomemben del kulturnega življenja v Celju, zato vam ob prejemu novega naziva, ki ga smemo upravljati do leta 2024, iskreno čestitam in vam želim obilo priložnosti, da Celju, Sloveniji in svetu pokažete, kako kulturni smo. In to v vseh pomenih te besede.

Iskrene čestitke in hvala vsem učencem in delavcem šole, ki ste s preteklim delom omogočili, da je III. OŠ Celje ta laskavi naziv pridobila in ga ohranila.

 

Aleksander Verhovšek, ravnatelj III. OŠ Celje

Dostopnost