Skoči na glavno vsebino

Tudi v letošnjem šolskem letu smo se na III. OŠ Celje udeležili nacionalne in mednarodne izmenjave knjižnih kazal. Tokrat je bila udeležba rekordna, saj so se prijavili k izmenjavi kazal vsi učenci od 1. do vključno 5. razreda, razen 5. a. Po prijavi na izmenjavo so izvedeli, kam bodo njihova kazala potovala, zato so se poučili tudi o kraju oziroma državi partnerske šole. Nacionalna (slovenska) izmenjava knjižnih kazal je učencem za partnersko šolo določila OŠ Koroško Belo z Jesenic. Tako so na Jesenice poslali svoja kazala učenci 1. a, 1. c, 2. a, 2. b, 3. a, 3. b in 4. a. In kakšna so njihova kazala? Kako krasna so, si lahko ogledate v galeriji. 1. a je izdelal kazala v obliki slončka Elmerja, ki jim je tako ljub, da je postal njihova razredna maskota. Učenci 1. c, 2. b in 3. a imajo radi mačke, zlasti črne, zato so pristale na njihovih kazalih, na tistih od prvošolcev tudi kužki. 2. a se je po branju knjige Kako objeti ježa odločil, da skočijo na njihova kazala kar ježi. 3. b se je lotil čudovitih pavov, ki so zasijali v vsem svojem sijaju, učenci 4. a pa so izdelali drobne žuželke in kazala na palčkah.

Tudi na mednarodni izmenjavi smo pridobili zanimive partnerske šole, ki so iz Portugalske in Madžarske, letošnje države v projektu Evropska vas. 1. b je svoja kazala, ki so predstavljala slončka Elmerja, poslali na Portugalsko, natančneje v mesto Chaves. Tudi učenci 4. b so imeli portugalskega partnerja, in sicer so poslali svoja kazala v Lizbono. Izdelali so Harryja Potterja, ki ga bodo portugalski učenci prav gotovo prepoznali. Pa še učenci 5. b in 5. c, ki so svoja kazala v obliki kaktusov in belih sov poslali na Madžarsko, natančneje v mesto Kiskunfelegyhaza. Učenci 5. razredov so pri angleščini pisali pisma svojim vrstnikom na Madžarsko in upajo, da jim njihovi vrstniki čim prej odgovorijo.
Iz priloženih fotografij lahko vidite, da so kazala, ki jih bodo učenci iz Slovenije in Portugalske in Madžarske prejeli, res čudovita, zato smo veseli, da lahko glas o ustvarjalnosti naših učencev ponesem po Sloveniji in v svet. Hvala vsem učiteljicam za sodelovanje na izmenjavah.

Koordinatorka izmenjav: knjižničarka Urška Sotler

Dostopnost