Skoči na glavno vsebino

Agata je s tesnobo v prsih pogledala na telefon. Sedela je na fotelju v dnevni sobi, luna pa je skozi oddajala svetlobo. Marksovo sporočilo je pričakovala, a ne takšnega. Posnetek zaslona, na katerem je pisalo, da ji bo še žal, je s tresočimi prsti poslala Izidorju, saj je vedela, da mu lahko zaupa. Odpisal ji je, da bo vse še dobro, kar jo je pomirilo.                    

Naslednje jutro, ko jo je svetloba zdramila iz spanca, je zavita v odejo leže na postelji vzela v roke telefon. Takrat jo je zmrazilo. Zavrnjeni Marks je objavil, da je Agata izkoriščala svoje prijatelje za to, da bi jo predstavili Izidorju in Juriju, saj bi tako dobila več sledilcev. Jurij in Izidor pa sta bila najbolj popularna najstnika v mestu in oba sta že videla objavo.

Jurij Marksu ni verjel, saj je vedel, kaj se je zgodilo včeraj. Neprepričan Izidor pa ni bil tako prepričan. Agato je bilo strah, če bo Izidor verjel Marksu, saj bi to lahko vplivalo na njuno zvezo. Izidor je Marksa vprašal še za več informacij o Agatinem izkoriščanju, zato si je Marks izmislil še več sočnih laži, Izidor pa mu je z veseljem verjel.                                  

Kmalu za tem je Agata dobila Izidorjevo sporočilo, da ne moreta biti več par, ker ga je izkoristila. Jurij pa mu je hotel razložiti, da to ni res ter da si je Marks vse to izmislil. Nesamozavesten Izidor je že verjel napačni osebi. Preplavljena z žalostjo zaradi končane zveze z Izidorjem si je Agata mislila, da je njenega socialnega življenja konec zaradi jeznega Marksa. Edini, ki jo je lahko potolažil, je bil Jurij. Agatin telefon pa se je skoraj pregrel zaradi odpisovanja prijateljem, da jih ni izkoristila.

Naslednji šolski dan, ko je cela šola govorila o Agati, je pogumni Jurij lažnivega Marksa pred vsemi izpostavil. Marks se je pod pritiskom zlomil in povedal, da je bil ljubosumen zaradi zavrnitve. Ko je Izidor to izvedel, mu je bilo žal, da je zapustil Agato in si obljubil, da bo začel razmišljati s svojo glavo. Agata in Jurij pa se še danes smejita tej zgodbi o kazni ob zavrnitvi.

Lena Čulk, 8. b

Dostopnost