Skoči na glavno vsebino

Pred nekaj tedni se je pozno zvečer pri Marxu odvijala zabava. Povabljenih je bilo ogromno ljudi iz celega mesta in med njimi so se znašli tudi Agata, Izidor in Jurij. Marx je bil premožen razvajen moški in prepričan je bil, da je Agati všeč, zato jo je želel poljubiti. A Agata ga je zavrnila. Čeprav je bila malce nesamozavestna, je še vedno ostala zvesta svojemu Izidorju. Šokiran in razjarjen Marx se je zato sklenil maščevati.

Nekaj dni po tem incidentu, ki so ga kmalu pozabili vsi razen Marxa, je Jurij priredil sproščeno junijsko zabavo ob bazenu. Povabil je tudi Marxa, saj sta bila stara prijatelja. Jurij je živel v premožni razkošni hiši, nedaleč od mestnega vrveža. Okoli hiše je bilo ogromno posesti, zato je sklenil tam postaviti bazen. Vrt in teraso je okrasil z okrasnimi lampijončki in kmalu so prišli gostje. Tudi Agata in Izidor z roko v roki.

Agata se je Juriju kot vedno zdela prečudovita. Oblečena je bila v lahko poletno oblekico z rožnatim vzorcem in njen obraz je sijal od naravne lepote. A je imela naneseno tudi maskaro in glos. Lase je imela spuščene, da so se ji valovili po hrbtu in s sabo je imela le majhno torbico za telefon. Jurij je žalostno ugotovil, da se nima namena kopati.

Ko je prišla večina gostov, se je prižgala glasba. Tako so začeli plesati. V zraku so se mešali vonji potu, klora, cigaret in alkohola. Prižgali so se lampijončki in ustvarili pravljično vzdušje.

Nato je pa vse pokvaril Marx. Nenapovedano je stopil do Agate in jo spotaknil, da je zgrmela v bazen. Na Marxovem obrazu se je zarisal zmagoslavni nasmešek. Agata se je še vedno v vodi postavila na noge. Izgledala je grozno. Obleka se ji je oprijela telesa, lasje so bili razmršeni in mokri na njeni glavi ter maskara se ji je ramazala po celem obrazu. Marx, ponosen na svoje delo, je iz žepa potegnil telefon in želel posneti Agatino sramoto, ko je k njemu stopil Jurij in mu ga vrgel v bazen.

Marx je osupel začel kričati, da je to najnovejši Iphone, in še sam skočil v bazen ter ga začel iskati. Izidor je pa samo presenečeno stal in si razbijal glavo, s čim si je njegova punca to zaslužila. Ni vedel, ali naj ji pomaga iz vode ali naj priskoči prijatelju Marxu pomagat iskat telefon, a ga je prehitel Jurij. Skočil je v bazen in Agati pomagal v hišo ter goste napodil domov.

Tako je Agata spoznala, da Izidor ni fant zanjo in tako sta postala par z junaškim Jurijem. Marx je obžaloval svojo odločitev, da se maščuje, saj je zdaj trpel njegov telefon. Jurij pa je ugotovil, da je samo zaradi svoje neodločenosti izgubil Agato.

Lukas Weber, 8. b

Dostopnost