Skoči na glavno vsebino

Na šoli smo že 5. leto aktivni soudeleženci projekta Pogum, ki pri mladih spodobuja samostojnost, podjetnost in ustvarjalen način razmišljanja z vidnimi rezultati. Že lani smo učence na pot podjetnosti povabili z urami na temo aktualne tematike digitalne kulture in pismenosti. Letos smo projekt razširili tudi na področje bolj konkretnega podjetniškega delovanja, saj smo se odločili, da učencem ponudimo možnost, da s svojimi predlogi sodelujejo pri prenovi šolske kleti v prostor, ki bo namenjen njim samim. V njem bodo lahko v času, ko niso pri pouku, podjetni učenci kalili in valili svoje ustvarjalne ideje.
Za nazoren vpogled v področje podjetniškega udejstvovanja smo na šolo povabili uspešnega mladega podjetnika Luko Srbiča, ki je na motivacijski delavnici na zabaven način predstavil, kaj mlad človek potrebuje, da postane uspešen podjetnik. Kar presenečeni smo bili nad besedami, da je eden najpomembnejših kamenčkov v mozaiku pravzaprav človekovo veselje do tega, kar počne. V praktičnem delu delavnice so se učenci preizkusili v t. i. mushroom challengeu, pri katerem so preizkusili svoje sposobnosti dela v skupini. Prisluženi bonboni so predstavljali dobro motivacijo za naprej, ko se je Luka v 2. delu posvetil še malce zahtevnejši temi: podjetniškemu načrtovanju.

Delavnica je bila izvrsten uvod v konkretne dejavnosti, ki podjetne devetošolce čakajo v preostanku 2. polovice šolskega leta. Eden izmed projektov, v katerega bodo zagrizli že v prihodnjih dneh, je Foniraj!. Gre za akcijo zbiranja starih, odsluženih telefonov v režiji podjetja Blok Recycling, zbrana sredstva pa bodo v celoti namenjena šolskemu skladu za pomoč učencem.

Vodja projekta Pogum: Tadej Gregorc

Dostopnost