Skoči na glavno vsebino

S pričetkom novega šolskega leta so se pričele priprave na že sedmo MEPI sezono na III. OŠ Celje. V tem času smo MEPI mentorji devetošolcem in bodočim devetošolcem že uspeli približati naš program in način dela, da smo vsakič znova zelo veseli odziva otrok in tudi letošnje leto ni izjema. Na naše prvo srečanje s pohodom na Pečovniško kočo se je prijavilo kar ducat devetošolk in devetošolcev, ki so na zbirno mesto prišli polni elana, dobre volje in pripravljenosti spopasti se z novimi MEPI izzivi. Kar med potjo so si zadali še dodaten in težji cilj, saj so se odločili, da se do koče povzpnejo preko Grmade v duhu vsi za enega – eden za vse!

V veselje nam jih je bilo opazovati, kako odločno so se podali na težavno pot in s kakšnim veseljem so se zazrli v smeri proti mestu Celje. Tisti, ki so bili na Grmadi prvič so svoj prihod na vrh naznanili z glasnim in ponosnim zvonjenjem. Po opravljenem najtežjem izzivu, je bilo  vse ostalo le še “mala malica”, saj je naše nove MEPI-jevce čakalo le še priprava kurišča in tabornega ognja ter peka banan napolnjenih s čokolado, ki sta jim povrnila moči za pot v dolino.

V prijetni družbi in ob prijetnem vremenu smo uživali ter se zabavali in se dogovorili, da izkušnjo kmalu spet ponovimo. Če ne prej, se srečamo na CŠOD Gorenje v novembru, ko se prične resno delo v programu MEPI s prvimi pripravami na zaključno kvalifikacijsko odpravo. O našem delu in podvigih do odprave, pa se bomo poskusili redno oglašali in vam sproti sporočali, kaj vse bomo počeli.

MEPI ekipa III. OŠ Celje

Dostopnost