Skoči na glavno vsebino

V petek zjutraj smo se ob 7.15 uri zbrali ped šolo na dvorišču. Nato smo odšli do avtobusne postaje in vstopili v avtobus in se odpeljali v Ljubljano. Ko smo se pripeljali v Ljubljano, smo čez podhod odšli v šolski muzej.
Vstopili in pojedli malico. Po malici je naš razred odšel k učni uri.
Preden smo vstopili v razred, so se punce oblekle v predpasnike, fantje pa v brezrokavnike. Ko smo se oblekli, smo vstopili v razred. Deklice smo sedle na levo stran klopi, fantje pa na desno stran klopi.
Ko je prišla v razred učiteljica, smo jo pozdravili, sedli in za hrbet dali roke. Pogovarjali smo se o lepem vedenju. Gospa učiteljica je dala vprašanje Beniju, ampak je pozabil reči “gospodična učiteljica”, zato ga je poslala klečat v oslovsko klop. Ko ga je učiteljica čez nekaj časa vprašala, kaj je pozabil, je Beni rekel, da je pozabil na besedi gospodična učiteljica. Dolgo časa smo potrebovali, da smo kaj sploh vedeli. Špelo je učiteljica vprašala, kako se še drugače reče lepemu vedenju. Špela je odgovorila bonton in napisala na tablo.
Na koncu nam je še gospodična učiteljica razdelila liste z naslovom Šolske postave. Bilo je konec ure in učiteljica je odšla iz razreda in tudi mi smo odšli iz razreda. Slekli smo njihova oblačila.
Z voditeljico tega muzeja smo si odšli ogledat razstavo. Na koncu smo se zahvalili in odšli na avtobus. Ko smo prišli do šole, smo odšli na igrišče. Kmalu me je prišel iskati dedi in me odpeljal domov. Bilo je zelo lepo in poučno. Zelo veliko sem se naučila.

Damas Sunita Čovran Geršak, 4. a

Dostopnost