Skoči na glavno vsebino

V petek, 10. maja, je bil prav poseben dan za vse bralce III. osnovne šole Celje. To ni bilo še eno prosto dopoldne, ampak nagrada za vse tiste, ki poleg sodobnih medijev še vedno radi primejo v roke dobro staro knjigo in si z njo bogatijo besedni zaklad ter so tako uspešnejši v šoli. Po malem se z dobrimi knjigami vseskozi sami nagrajujemo. A eno izmed nagrad smo uspeli spoznati to dopoldne. To je bil naš gost, Andrej Rozman Roza. Pesnik, pisatelj, dramatik, igralec, režiser, komik, oče. Po krajši predstavitvi in nekaj odlomki njegovih pesmi, ki sta jih doživeto interpretirala osmošolca Lea in Žan Luka, je naš gost nadvse zabavno in humorno interpretiral svoje pesmi ter hkrati razkrival del svojega življenja. S svojim obiskom je pustil pečat –z interpretacijo in izborom besedil je znova dokazal, kako lep, sočen in vseobsežen je naš jezik tudi v sodobnejši, modernejši preobleki.

Ob njegovem nastopu so lahko uživali bralci od 2. do 9. razreda in mentorice bralnega priznanja. Roza je iz rokava stresal razne uganke, smešne in malo bolj resne pesmi ter nas navdušil s svojim smislom za humor in interpretacijo. Dokazal je, da je branje zabavno in obljubimo, da se drugo leto spet srečamo v še večjem številu.

V našo spominsko knjigo je zapisal: »Vsakič, ko pridem sem, so novi otroci, a enako prijetno vzdušje. Hvala, ker jih učite ljubezni do branja in znanja.«
Koordinatorka Tekmovanja za bralno priznanje: Urška Sotler

Dostopnost