Skoči na glavno vsebino

OBVESTILO VSEM NEŠOLAJOČIM OBISKOVALCEM ŠOLE STAREJŠIM OD 12 LET

Spoštovani!

Obveščamo vas, da je Vlada RS s sprejetjem novega odloka določila, da morajo vse osebe, ki so starejše od 12 let, pri čemer ne gre za učence šole, za vstop v prostore šole izpolnjevati pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja (PCT). Ob vstopu je pri sebi potrebno imeti ustrezno dokazilo o izpolnjevanju enega izmed pogojev. V primeru testiranja potrdilo o negativnem testu PCR ne sme biti starejše od 72 ur, v primeru potrdila o negativnem hitrem HAG testu pa le-to ne sme biti starejše od 48 ur.

Izjema velja le za starše učencev 1., 2. in 3. razreda, ki jim je le v primeru spremstva otroka v in iz šole dovoljeno, da v šolo vstopijo brez izpolnjevanja pogoja PCT. Kljub temu pa morajo ves čas nositi zaščitno masko, kar nasplošno velja za vse, ki se v šoli gibljejo v skupnih prostorih vključno z učenci od 1. do 9. razreda.

V prostorih šole velja, da morajo vsi obiskovalci zaprtih javnih prostorov skrbeti za vse veljavne preventivne ukrepe vključno z razkuževanjem rok in nošnjo zaščitne maske. Vstop nenapovedanim osebam v prostore zgradbe je omejen, tako da vse, ki bi želeli priti na šolo, prosimo, da nas o tem vnaprej obvestite po telefonu oz. elektronski pošti. Za vstop v šolske prostore boste potrebovali tudi izjavo, ki jo najdete na tej povezavi oz. jo boste ob prihodu prejeli na šoli. Še enkrat opozarjamo, da morate ob vstopu s sabo imeti dokazilo o cepljenosti, prebolevnosti oz. opravljenem testu, ki ga bomo preverili.

Vse obiskovalce šole vljudno prosimo, da upoštevate vse veljavne varnostne ukrepe za preprečevanje širjenja okužb in vas pozivamo, da nas o svojem obisku na šoli, če je to mogoče, vnaprej obvestite na 03/4251400 oz. info@3os-celje.si.

Lep pozdrav.

Celje, 6. 9. 2021                                               Aleksander Verhovšek, ravnatelj III. OŠ Celje                   

Dostopnost