Skoči na glavno vsebino

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je osnovnim šolam, ki končujejo zimske počitnice, sporočilo, da se učenci od 1. do 9. razreda v ponedeljek, 22. 2. 2021, ponovno vračajo k pouku, ki bo potekal v prostorih šole. Spremeba odloka, ki to omogoča, velja do 26. 2. 2021, tako da bomo o načinu izvedbe pouka v marcu obveščeni konec prihodnjega tedna.

V skladu z navodili MIZŠ in NIJZ smo na III. OŠ Celje pripravili vse potrebno za pričetek pouka in pripravili podrobnejši opis organizacije pouka v dokumentu, ki je objavljen na tej povezavi. Gre za dopolnitev Hišnega reda III. OŠ Celje, ki bo naša skupna osnova za to, da vsem zagotovimo kar se da varne in primerne pogoje za delo.

Starši ste razrednikom posredovali informacije glede prehrane, ki bo s ponedeljkom normalno stekla. Prav tako bodo učenci prvi dan pouka prejeli še podrobnejša navodila glede ukrepov, ki jih bomo skupaj spoštovali, da se izognemu nepotrebnemu ponovnmu zapiranju šol. Vaša najpomembnejša naloga, ki jo boste imeli do ponedeljka, je pogovor z vašim otrokom, pozitivna spodbuda in podpora v času vračanja v šolo ter zagotovitev zaščitne maske, s katero smejo stopiti v šolski prostor. Za vse ostalo se bomo potrudili posrkbeti mi.

Verjamem, da veselje vseh nas ob ponovnem odprtju šol pretehta tiste stvari, ki nam morda niso najbolj všeč. Kot vedno, tudi tukrat predlagam, da se osredotočimo na tisto najlepše in najbolj pozitivno ter našim otrokom povrnemo nekaj otroštva in igrivosti, ki so ju v vmesnem času zagotovo pogrešali.

V imenu vseh sodelavcev se vam najlepše zahvaljujem za vašo dobro voljo in ves trud ter se skupaj z vami veselim prijetnega in sončnega ponedeljka, ko se ponovno srečamo v šolskih klopeh.

Lep pozdrav

Celje, 18. 2. 2021                                                               

Aleksander Verhovšek, ravnatelj III. OŠ Celje                                   

Dostopnost