Skoči na glavno vsebino

Mestna občina Celje je 16. 9. 2021 v sodelovanju z Zavodom Vozim in celjskimi vrtci, osnovnimi ter srednjimi šolami za letošnji Evropski teden mobilnosti pripravila bogat program aktivnosti za vse generacije. V petek je tako bil v zaprti Prešernovi ulici organiziran prvega od dveh načrtovanih PARKirnih dnevov, ki je privabil vse generacije. Bilo je poučno in zabavno.

 Ker je promet eden glavnih virov onesnaževanja zraka in vzrok podnebnim spremembam, je za vse nas ključna sprememba navad, ki so povezane z mobilnostjo, saj bodo vsake še najmanjše pozitivne spremembe za vse nas življenjskega pomena.

Otroci iz celjskih vrtcev in šol, ki so na ta dan obiskali del zaprte Prešernove ulice, so bili navdušeni, saj so na MO Celje posebej zanje pripravili več aktivnosti. Uživali so v bralnem kotičku, razstavili so svoje risbice, s kredami slikali po parkiriščih, si ogledali razstavo Hermanov bonton v Muzeju novejše zgodovine Celje in prisluhnili policistoma na konjih. Malo starejši so si lahko brezplačno izmerili še krvni tlak, sodelovali v delavnici Ali sem fit? in se med drugim preizkusili na ravnotežnih blazinah in deski. Tako otroci kot odrasli so si z zanimanjem ogledali tudi kolo, ki ga vozijo paraplegiki.

Naši učenci 3. a in 3. b so v tem malo drugačnem dnevu uživali se hkrati veliko tudi veliko naučili. Vsi skupaj pozdravljamo podobne akcije in pobude in bomo tudi v prihodnje rade volje aktivno vključeni vanje.

Dostopnost