Skoči na glavno vsebino

V preteklem tednu, natančneje v ponedeljek in torek, ko je bilo olimpijsko vzdušje na vrhuncu, saj so slovenski športniki še vedno navduševali s svojimi nastopi in dosežki, smo se učenke in učenci III. OŠ Celje mudili na Krekovem trgu, kjer smo se v okviru mini olimpijskih iger mudili v celjski olimpijski vasi. Celje so namreč obiskali različni športniki in športni delavci, ki so v sodelovanju z OKS in Valom 202 pričarali nekaj pekinškega vzdušja tudi tistim, ki (še) nismo bili vabljeni na dejanske olimpijske igre.

Na komentatorskem mestu je bil Robert Kranjec, ki je ob odhodu tudi podelil svoj avtogram. Učenci so se lahko udeležili streljanja z lokom, poskusili skakati na majhni skakalnici, ciljali v tarčo z biatlonsko puško, se spoznali s hokejem in izvedli razne spretnostne poligone. Vse skupaj je bilo še toliko lepše, ko so si naši orli prislužili srebrno medaljo na OI v Pekingu.

Naš obisk olimpijskega vrveža na celjskih ulicah je bil zelo zabaven in poučen, saj smo imeli možnost spoznati nekatere odlične športnike in z njimi spregovoriti nekaj besed. Misli, ki so nam jih namenili, naj ostanejo naša skrivnost, saj bomo z njihovo pomočjo še bolj vestno uresničevali olimpijski moto “Višje, hitreje, močneje!”. Nekaj več o naši izkušnji in tudi kakšno fotografijo pa si lahko ogledate na tej povezavi: https://festival2022.olympic.si/olimpijski-duh-v-celju/

Dostopnost