Skoči na glavno vsebino

Ker učenje jezika ni omejeno le na šolske klopi, smo za učence tujce na III. OŠ Celje v času 29. 6.-3. 7. organizirali počitniške aktivnosti, kjer smo združili koristno z zabavnim.

Da nam ne bi bilo dolgčas, smo vsak dan počeli nekaj novega. Ponedeljek smo začeli z lovom na skriti zaklad. Učenci so hodili s postaje na postajo in reševali različne naloge. Ker so bili pri tem zelo uspešni, so našli svoj zaklad oz. nagrado v obliki čokolade. Sledil je sprehod do Mestnega parka, kjer so učenci raziskovali okolico, vroč dan pa smo zaključili ob kepici sladoleda.

V torek so se otroci preizkusili v reševanju računalniških nalog, kar je iz njih izvabilo številne vzklike navdušenja, ko so tekmovali, kdo bo najhitrejši. Dež smo pregnali na grajskem hribu, kjer smo se sprehodili po Starem gradu Celja. Učenci so si brez strahu ogledali Teater groze, na koncu pa so si izdelali krone in meč.

V sredo smo se sprehodili ob Savinji do knjižnice, kjer so se otroci udeležili likovne delavnice, na kateri so se naučili mešati barve in risati živali s pomočjo geometrijskih likov. S svojimi izdelki so bili zelo zadovoljni.

V četrtek smo se lotili cevkastih poskusov z vodo. Učenci so navdušeno mešali barve, vodo in olje ter opazovali vodne ognjemete, mavrice …  Nadaljevali smo v  telovadnici na plezalni steni, kjer so učenci pogumno pokazali svoje plezalne veščine. Nato so se preizkusili na poligonu in tekmovali med sabo. Rdečih lic in prijetno utrujeni smo se ohladili s sladoledom.

Deževen petek je prehitro minil ob družabnih igrah in peki palačink. Počitniške aktivnosti smo zaključili z obiskom Hermanovega brloga, kjer so si učenci ogledali muzej igrač in se sprehodili po mestni ulici iz 20. let prejšnjega stoletja. Razšli smo se s spoznanjem, da moramo druženje konec avgusta spet ponoviti.

Mateja Lugarič, multiplikatorka projekta SIMS na III. OŠ Celje

Dostopnost