Skoči na glavno vsebino
Šušlja se, da Slovenci beremo vse manj. Kdo drug bi na glas zatrdil, da pravzaprav beremo veliko, a se je spremenil način branja. Večina pa se strinja, da upada število tistih, ki vsaj delček svojega prostega časa namenijo plemenitenju svoje bralne kulture.
Starši in učitelji smo tisti, ki bi naj otroku nudili pozitiven zgled. Kako bi torej naj brali naši otroci, če ne beremo MI?
V torek, 16. 12. 2014, se je na naši šoli zgodila že druga božično-novoletna knjižna čajanka, ki smo se je udeležili odrasli bralci III. osnovne šole. V prostore šolske knjižnice nas je ponovno zvabil vonj čaja, piškotov in seveda – knjižnih platnic.
Med sabo smo podelili vtise o zadnjih prebranih knjigah, govorili o naših bralnih navadah,  poskušali razumeti deklico, ki ne mara knjig in predvsem – uživali v sproščenem klepetu o stvareh, ki nas veselijo ter izpopolnjujejo.
Potožili smo, da je škoda, ker v naši knjižnici niso bili zasedeni vsi stoli in napolnjene vse čajne skodelice, a ravno zato je bilo naše druženje intimno in nadvse prijetno. Se nam boste pridružili naslednje leto?
Gostitelja čajanke, Urška Sotler in Tadej Gregorc
Dostopnost