Skoči na glavno vsebino

7. in 8. marca 2019 je v Kongresnem centru Hotela Thermana Park v Laškem potekala konferenca projekta POGUM, v katerega je vključena naša šola. Namen projekta je spodbujanje otrokove kreativnosti in samostojnosti pri iskanju rešitev problemov na različnih področjih. Razvojne šole so na konferenci predstavile dejavnosti in modele razvoja implementacijskim šolam.

Učenci naše šole Manja Čater, Tara Čater in Žiga Krašovec so predstavili svoje letošnje delo in dosežke pri interesni dejavnosti Filmska ustvarjalnica. V dejavnost je sicer vključenih 12 otrok, ki na delavnicah prvič odkrivajo skrivnosti izdelave animiranega filma.

Rezultate svojega dela smo v obliki končanih filmov uspešno predstavili udeležencem konference. Na stojnici so si lahko ogledali tudi pripomočke, ki jih uporabljamo pri svojem delu. Z veseljem smo odgovorili na vprašanja, ki so nam jih zastavili zainteresirani obiskovalci, še posebej veseli pa smo bili pohval, ki jih je našemu delu namenila Špela Čadež, znana animatorka, režiserka in producentka animiranih filmov.

Mentorja: Matic Čadej in Tadej Gregorc

Dostopnost