Skoči na glavno vsebino

V petek, 8. aprila 2022, smo se z osmošolci udeležili tradicionalne predstavitve javnih služb, ki je potekala v organizaciji I. gimnazije v Celju, Uprave za obrambo Celje in Mestne občine Celje.
Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije, Policijska uprava Celje, Poklicna gasilska enota Celje, Civilna zaščita in Zdravstveni dom Celje ter njihovi predstavniki so širši javnosti podrobneje predstavili svoje poklice, opremo in nekatere izmed službenih vozil, ki jih uporabljajo pri opravljanju svojih vsakodnevnih delovnih obveznosti. Učenci so se družili z vojaki, policisti, gasilci, reševalci, civilno zaščito ter z njimi sproščeno klepetali, si nadeli neprebojni jopič, sedli v gasilsko vozilo, opazovali konjenico in še marsikaj zanimivega…
Vsi udeleženci so na predstavitvah zelo uživali, mi pa upamo, da smo osmošolcem, ki se bodo morali kmalu odločiti za srednjo šolo in poklic, uspeli približati javne službe in koga izmed njih tudi iskreno navdušiti za opravljanje tovrstnih dejavnosti v prihodnosti.

Dostopnost