Skoči na glavno vsebino

Pisanje z roko je izvirna človekova aktivnost in pomembna spretnost. Spretnosti razvijamo z vajo. Raziskave kažejo, da naši možgani bolje delujejo pri pisanju z roko kot pri pisanju z računalnikom. Informacija, ki jo napišemo z roko, se v spominu zadrži dlje časa. Pri pisanju z roko se nam utrne več idej, ohranjamo pa tudi dolgotrajnejšo pozornost. S tem prispevamo k ohranjanju finih motoričnih spretnosti, ki so potrebne za večstranski razvoj osebnosti.

V tednu med 21. in 25. 1. poteka Teden pisanja z roko, ki smo se mu priključili tudi učenci interesne dejavnosti Pravljična ustvarjalnica III. osnovne šole Celje, kamor hodimo učenci 2. in 3. razredov. Ker bomo kmalu praznovali slovenski kulturni praznik, smo najprej prebrali knjigo O dečku, ki je pisal pesmi, potem pa smo se odločili, da z roko zapišemo Prešernovo Zdravljico. Izbrali smo pisane in tiskane črke ter zapisali kitice Zdravljice najlepše, kot smo lahko.

Kako nam je uspelo, si oglejte na spodnjih fotografijah, pripravljamo pa tudi razstavo ob slovenskem kulturnem prazniku.

Dostopnost