Skoči na glavno vsebino

»Knjige so sanje, ki jih držimo v rokah«, je misel znanega angleškega avtorja Neila Gaimana, s katero smo se udeleženci projekta Beremo skupaj podali na naše zadnje skupno druženje s knjigo v tem šolskem letu.

Zaključna prireditev projekta je potekala 8. junija 2018 v likovni učilnici naše šole. Na njej si bralci tradicionalno podelimo zaslužena priznanja in nagrade za dosežene bralne cilje v novi sezoni, ne zmanjka pa niti časa za spontano druženje ter kulinarične in glasbene užitke. Kot gosta smo tokrat na prireditev povabili mlada celjska glasbenika Aljaža in Tamaro Šumej. Uživali smo v zimzelenih melodijah iz njunega repertoarja domačih in tujih avtorjev. Povezovalni program, ki ga je pripravil vodja projekta Tadej Gregorc, nas je popeljal v zlate čase slovenske popevke in velikih svetovnih uspešnic Leonarda Cohena, Eda Sheraana in Josha Grobana.

Pri projektu smo v letošnjem letu vpeljali posebno novost: namesto zapisanih priporočil so bralci lahko prebrano knjigo predstavili tudi z domiselnimi ilustracijami oziroma izdelki na temo prebranega. Številni bralci so izbrali že uveljavljeni način osvajanja bralne značke, nekatere pa je premamila tudi neizhojena pot. Vsa priporočila in ustvarjalne prispevke bomo vključili v tradicionalni zvezek priporočil »Kaj brati«, ki nam bo v začetku naslednje bralne sezone služil pri izbiri naših bralnih užitkov.

Lep bralni pozdrav do septembra,

Tadej Gregorc

Dostopnost