Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 21. 4. 2022 bo potekal športni dan za učence od 1. do 9. razreda na atletskem stadionu Kladivar.

Učenci se zberejo na šolskem dvorišču ob 8.10 uri, nato dežurni učenci oddidejo po malico in se nato skupaj s spremljevalnimi učitelji odpravijo proti stadionu Kladivar, kjer bodo tekmovali po razporedu v posameznih disciplinah.

Glede na to, da se bodo atletske discipline začele izvajati od 8.45 ure dalje morajo biti do te ure na stadionu vsi učitelji spremljevalci, ki bodo imeli zadolžitve na posameznih postajah. Zato učenci in spremljevalci od 1. do 5. razreda odidejo na štadion skupaj, prav tako se iz njega skupaj vračajo. Enako velja za učence in spremljevalce od 6. do 9. razreda.

Med posameznimi dejavnostmi se učenci držijo v skupini svojega razreda in se po želji lahko igrajo različne družabne ali športne igre ter pazijo, da ne motijo preostalih udeležencev pri tekih ali skokih. Nadzorujejo jih razredniki/učitelji, ki nimajo zadolžitev na posameznih disciplinah.

Ob koncu športnega dne se morajo za seboj pobrati vsi morebitni ostanki malice, plastenke, itd. Vrečke za smeti dobite pri učiteljih športa.

Atletske discipline:

– tek na 60 m (vsi)

– tek na 600 m (vsi)

– skok v daljino z zaletom (2. – 9.razred)

Vsi učenci morajo biti v športni opremi (športni copati, trenirka ali kratke hlače in kratka majica).

Tisti učenci, ki so iz zdravstvenih razlogov opravičeni športne aktivnosti sodelujejo pri športnem dnevu v vlogi pomočnikov pri posamezni disciplini (ob prihodu na stadion se javijo se pri učiteljih športa, ki jih nato razporedimo po postajah).


Razpored za razredno in predmetno stopnjo si oglejte v sledečem dokumentu.

Dostopnost