Skoči na glavno vsebino

Petek, 16. 11. 2018, za mepijevce ni bil običajen šolski dan. Čakale so nas prve dvodnevne priprave na MEPI pustolovsko odpravo. V CŠOD Gorenje nad Zrečami so se nam pridružili dijaki in mentorji z Gimnazije Celje – Center in s Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije Celje.

Priprav smo se že več dni veselili, bili pa smo tudi vznemirjeni, saj nismo natančno vedeli, kaj nas čaka. No, mentorji so nam že v šoli povedali, da bomo petek in soboto preživeli brez mobilnih telefonov, a jim nismo zares verjeli. Ko pa smo ob 8.30 prišli v CŠOD, smo morali najprej oddati telefone in ob tem je večino mojih sošolcev veselje kar minilo. Pa ni bilo tako hudo.

Končno se je ta spoznavni vikend začel. Na začetku smo se predstavili in izrazili svoja pričakovanja. Sledilo je skupinsko delo. Usoda (bomboni) so odločili, v kateri skupini bo kdo. Mi smo na toplem poslušali poučno predavanje o primerni opremi za MEPI odpravo in se igrali spoznavne igre, ob katerih smo se vsi iz srca nasmejali. Po okusnem kosilu sta se skupini zamenjali. Zdaj smo šli na hladen svež zrak občudovat okoliške hribe. Učili smo se uporabljati kompas in določati položaj predmetov v naravi.

Kmalu smo se vrnili pogret in družit v dom. Sledil je športno in družabno obarvan večer. Najpogumnejši, torej skoraj vsi, smo preizkusili svoje plezalne sposobnosti. Priljubljen športni rekvizit tega večera je bila tudi žoga za odbojko. Ker s seboj nismo imel telefonov, smo si imeli toliko več povedati. Po poučnem dnevu smo sladko zaspali.

V soboto zjutraj so me zbudili čivkanje ptičkov (saj se šalim), prijetna sončna svetloba in smrčanje, ki je prihajalo iz sosednje postelje. Po pakiranju in obilnem zajtrku smo se razdelili v štiri skupine ter igrali igre, ki gradijo povezanost, strpnost in skupinski duh.

Po kosilu smo ovrednotili priprave. Ugotovili smo, da smo se vsi zelo zabavali (čeprav nismo imeli telefonov) in bolje spoznali drug drugega. A še prehitro je prišel čas za odhod. Domov smo odšli utrujeni, a veseli, saj smo se naučili veliko novega in se imeli zelo lepo.

Sara Godec, 9. a

Dostopnost